Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για τον κορονοϊό και το θέμα της Κίνας

Έκτακτη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, για το θέμα της Κίνας και τις συστάσεις για τις αφίξεις από τη χώρα που βλέπει τα κρούσματα κορονοϊού να αυξάνονται διαρκώς.

Στη σύσκεψη θα μετέχει και η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας

Οι συστάσεις της Ε.Ε. προς τα κράτη μέλη για ταξιδιώτες από την Κίνα

Μετά από μία μαραθώνια συνεδρίαση, ο Μηχανισμός Αντιμετώπισης Κρίσεων (IPCR) της ΕΕ αποφάσισε να εισηγηθεί στα 27 κράτη-μέλη τα κάτωθι μέτρα για τους ταξιδιώτες από την Κίνα.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Σουηδικής Προεδρίας της ΕΕ, τα κράτη-μέλη συμφωνούν:

– Να συστήσουν σε όλους τους επιβάτες των πτήσεων προς και από την Κίνα να φορούν ιατρική μάσκα, ή αναπνευστήρες FFP2/N95/KN95.

– Συμφωνούν να εκδίδουν συμβουλές στους εισερχόμενους και εξερχόμενους διεθνείς ταξιδιώτες που προέρχονται ή προορίζονται για την Κίνα, καθώς και στο προσωπικό αεροσκαφών και αερολιμένων, όσον αφορά τα μέτρα προσωπικής υγιεινής και υγείας.

– Τα Κράτη Μέλη ενθαρρύνονται θερμά να εισαγάγουν, για όλους τους επιβάτες που αναχωρούν από την Κίνα προς τα κράτη μέλη, την απαίτηση για αρνητικό τεστ COVID-19 το οποίο θα πραγματοποιηθεί το αργότερο 48 ώρες πριν από την αναχώρηση από την Κίνα.

Τα κράτη μέλη ενθαρρύνονται να συμπληρώσουν τα μέτρα αυτά με:

-Τυχαίες δειγματοληψίες σε επιβάτες που φθάνουν από την Κίνα κατά την άφιξή τους στα κράτη μέλη, για την ενίσχυση της επιτήρησης της επιδημιολογικής κατάστασης.

– Ανάλυση των λυμάτων από αεροδρόμια με διεθνείς πτήσεις και αεροσκάφη που φθάνουν από την Κίνα.

– Συνέχιση της προώθησης της ανταλλαγής εμβολίων και της χρήσης εμβολίων, συμπεριλαμβανομένων των αναμνηστικών δόσεων, ιδίως μεταξύ των ευάλωτων ομάδων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί