ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση μοιράζει σε λίγους και εκλεκτούς τα κονδύλια που έχει ανάγκη η πραγματική οικονομία

Ακάθεκτη συνεχίζει τη διασπάθιση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης, η κυβέρνηση Μητσοτάκη καθώς μετά τα 17 εκατ. του ΥΠΕΝ για τεχνικό σύμβουλο, την σκυτάλη παίρνει το υπουργείο Εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με ανακοίνωση των αποφοίτων της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης το υπουργείο Εργασίας υπέγραψε με ιδιωτική εταιρεία σύμβαση ύψους 2,8 εκατ. για παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών. Επιπρόσθετα άλλα 9,6 εκατ. προορίζονται για υπηρεσίες συντονισμού και διαχείρισης έργων.

«Μετά τον αποκλεισμό των μικρομεσαίων, της περιφέρειας, των καινοτόμων επιχειρήσεων από τους κρίσιμους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, η κυβέρνηση πληρώνει τώρα πλουσιοπάροχα ιδιώτες συμβούλους για υπηρεσίες που μπορεί και πρέπει να παρέχει η δημόσια διοίκηση, όπως καταγγέλλουν σε ανακοίνωσή τους και οι απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης» τονίζουν σε κοινή δήλωση η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, και ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Χαρίτσης.

Οι ίδιοι υπογραμμίζουν ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη μοιράζει σε λίγους και εκλεκτούς τα πολύτιμα κονδύλια που έχει ανάγκη και δικαιούται η πραγματική οικονομία».

«Η καταστροφική πολιτική που εφαρμόζει δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η πολιτική αλλαγή και ο σχηματισμός προοδευτικής κυβέρνησης είναι ο μόνος δρόμος για έξοδο από την κρίση» υπογραμμίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται ότι οι απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους ότι «βασικές κρατικές και διοικητικές λειτουργίες δεν θα πρέπει να εκχωρούνται αποκλειστικά σε ιδιωτικούς φορείς, καθώς το κράτος θα πρέπει να διατηρεί πάντα τον εποπτικό, ελεγκτικό και συντονιστικό του ρόλο, αξιοποιώντας κατά το βέλτιστο τους οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους του» αναφέρει σε ανακοίνωσή του με αφορμή την ανάθεση εργασιών και ευθυνών συγκεκριμένων επιχειρησιακών λειτουργιών του δημόσιου τομέα σε ιδιωτικούς φορείς (outsourcing)».

Οι ίδιοι, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», αναφέρουν ότι «με την πρόσφατα υπογραφείσα σύμβαση με αρ. πρωτ. 119489 (ΑΔΑΜ: 22SYMV011785466) του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και ιδιωτικής εταιρείας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών συνολικής συμβατικής αξίας 2.854.792,48 ευρώ που μαζί με το δικαίωμα προαίρεσης δύναται να ανέλθει στο ποσό των 4.811.448,00€, καθώς και τη δημοσίευση Διακήρυξης [2] συναφούς περιεχομένου συνολικού προϋπολογισμού 9.672.000,00€ αντίστοιχα, ζητούνται από στελέχη του ιδιωτικού τομέα υπηρεσίες συντονισμού και διαχείρισης έργων, αλλά και υπηρεσίες εκπαίδευσης σχετικά με δράσεις του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Οι ανωτέρω υπηρεσίες αφορούν σε αντικείμενα επί των οποίων το υπάρχον στελεχιακό δυναμικό του δημοσίου τομέα και ιδιαίτερα οι απόφοιτοι της ΕΣΔΔΑ διαθέτουν την απαραίτητη κατάρτιση και τεχνογνωσία».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί