Τραγική η κατάσταση στα παιδιατρικά νοσοκομεία τα Χριστούγεννα

Μέχρι και 8ωρη αναμονή για εξέταση

Την απελπιστική κατάσταση που επικράτησε στα παιδιατρικά νοσοκομεία τις προηγούμενες ημέρες αναδεικνύει η ΠΟΕΔΗΝ, επιβεβαιώνοντας πανηγυρικά την κατάσταση κατάρρευσης που επικρατεί στη Δημόσια Υγεία επί των ημερών της κυβέρνησης Μητσοτάκη και επί θητείας Θάνου Πλεύρη στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Συγκεκριμένα, τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, περιγράφοντας την τραγική κατάσταση που επικρατούσε σχετικά με τις εφημερίες των παιδιατρικών νοσοκομείων κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, η οποία έρχεται μετά από σειρά καταγγελιών για υποστελέχωση των παιδιατρικών νοσοκομείων του λεκανοπεδίου της Αττικής και την εξουθένωση του ιατρικού προσωπικού και στις οποίες η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας εξακολουθεί να κωφεύει.

«Πέρασαν περί τα 700 παιδιά για εξέταση.Το πρωί των Χριστουγέννων υπήρχαν παιδιά που δεν πρόλαβαν να εξεταστούν και μεταφέρθηκαν στο διπλανό παιδιατρικό νοσοκομείο το ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ που ξεκίνησε την εφημερία του προκειμένου να εξεταστούν. Την Κυριακή 25/12 και Δευτέρα 26/12 των Χριστουγέννων εφημέρευε το Αγία Σοφία. Προσήλθαν την Κυριακή Χριστουγέννων περί τα 700 παιδιά και άλλα τόσα την Δευτέρα των Χριστουγέννων. Η αναμονή ξεπέρασε τις πέντε ώρες» αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Γιαννάκος.

«Χθες Δευτέρα εφημέρευε το Παίδων Πεντέλης. Απίστευτη προσέλευση, πρωτόγνωρη αναμονή. Προσήλθαν 400 παιδιά και η αναμονή ξεπέρασε τις δύο ώρες.
Φαντάζεστε να είχε κλείσει» προσθέτει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και καταγγέλλει πως από τα 700 παιδιά που εξετάζονται στα επείγοντα των παιδιατρικών κυρίως με ιώσεις εισάγονται περίπου 60 για νοσηλεία. «Ο μικρός αριθμός εισαγωγών σε σχέση με τα εξεταζόμενα παιδιά στα επείγοντα δείχνει την απουσία πρωτοβάθμιας περίθαλψης και την ταλαιπωρία που υφίστανται τα παιδάκια στα παιδιατρικά νοσοκομεία χωρίς λόγο. Η πρωτοβάθμια περίθαλψη λειτουργεί με ωράριο τραπεζών.Εάν οι πρωτοβάθμιες μονάδες διέθεταν παιδιάτρους η ταλαιπωρία των παιδιών θα ήταν πολύ μικρότερη.» τονίζει ο κ. Γιαννάκος και καταλήγει επισημαίνοντας:

«Αναδεικνύεται επίσης η έλλειψη ιατρών και νοσηλευτών στα παιδιατρικά νοσοκομεία και η αναγκαιότητα ενίσχυσης τους. Εαν υπήρχαν περισσότεροι γιατροί και νοσηλευτές θα λειτουργούσαν περισσότερα ιατρεία στα επείγοντα των εφημερευόντων και η ταλαιπωρία των παιδιών μικρότερη».

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Τραγική η κατάσταση στα παιδιατρικά νοσοκομεία τα Χριστούγεννα”

  1. Πληρώνουμε για τα πάντα

    Είναι τρομερό να γίνονται διακρίσεις και στα παιδιά…
    Επίσης υπάρχει τραγική κατάσταση στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα όπου πληρώνεις τα πάντα. Τα παραπεμπτικα του ΕΟΠΥΥ είναι συχνά άχρηστα… Η Ντόρα Μπακογιάννη όμως είναι μια χαρά με τον καρκίνο και η δούκισσα Μπαλατσινού σύζυγός υπουργού υγείας πριν δύο χρόνια μια χαρά τα κατάφερε στο ιδιωτικό νοσοκομείο αν και ήταν τόσο δύσκολο περιστατικό.Η ανισότητα είναι πολύ βάρβαρη όταν φτάνει στο θέμα της υγείας.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί