ΠΟΕΔΗΝ: Νοσοκομεία αναθέτουν παράνομα διακομιδές ασθενών σε ιδιωτικά ασθενοφόρα

Παράνομες αναθέσεις σε ιδιωτικά ασθενοφόρα των δευτερογενών διακομιδών ασθενών από διοικήσεις νοσοκομείων, με τελευταίο παράδειγμα το νοσοκομείο Καλαμάτας, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία). Όπως τονίζει, από την πρακτική αυτή και επιβαρύνονται οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων κατά πολύ και υπάρχουν κρυφές χρεώσεις στους ασθενείς.

«Απορούμε πώς επιτρέπεται σε δημόσιες υπηρεσίες όπως τα νοσοκομεία να παρανομούν καθότι υπογράφουν μη νόμιμες συμβάσεις με ιδιωτικές εταιρείες ασθενοφόρων, χωρίς να έχουν το δικαίωμα εκ του νόμου να λειτουργούν ασθενοφόρα» επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ, σημειώνοντας πως σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο άδειες για ασθενοφόρα μπορούν να διαθέτουν μόνο ιδιωτικές κλινικές ή ασφαλιστικές εταιρείες και μόνο για τους δικαιούχους.

«Και όμως παράνομα οι άδειες ασθενοφόρων επινοικιάζονται σε ιδιωτικές εταιρείες και το ίδιο το κράτος μέσω των Νοσοκομείων παρανομεί» συνεχίζει η ΠΟΕΔΗΝ και υπογραμμίζει πως λύση είναι η σύσταση των θέσεων των οδηγών στα νοσοκομεία και οι προσλήψεις οδηγών, προκειμένου τα ίδια τα νοσοκομεία να πραγματοποιούν τις δευτερογενείς διακομιδές, τη μεταφορά δηλαδή των ασθενών στο σπίτι ύστερα από το εξιτήριο. 

Όπως αναφέρει, τέλος, ήδη νοσοκομεία έχουν συστήσει την εν λόγω υπηρεσία και αναλαμβάνουν τις δευτερογενείς διακομιδές (πχ. Άρτα).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί