Η Ένωση Συνταξιούχων Ηρακλείου για το ασφαλιστικό και τα τα τραγικά περιστατικά με τον 11χρονο και τον 16χρονο

Ανακοινώσεις της Ένωσης Συνταξιούχων Ηρακλείου για το ασφαλιστικό και τα τα τραγικά περιστατικά με τον 11χρονο και τον 16χρονο:

Τόσο ο θάνατος και ο τραυματισμός των μαθητών στις Σέρρες, όσο και ο βαρύς τραυματισμός του νεαρού Ρομά στην Θεσσαλονίκη από πυροβολισμό αστυνομικού είναι αποτελέσματα της ίδιας εγκληματικής πολιτικής των μεγάλων ελλείψεων στην παιδεία, της φτώχειας για πλατιά λαϊκά στρώματα, των ρατσιστικών διακρίσεων, του προσανατολισμού των δυνάμεων καταστολής στην αντιμετώπιση του εχθρού λαού. 

Καμιά ανοχή, κανένας συμβιβασμός με την εγκληματική αυτή πολιτική σε βάρος του λαού.

Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Ηρακλείου καλεί όλους τους συνταξιούχους με κάθε τρόπο να αντιδράσουν σε αυτές τις πολιτικές και πρακτικές.  

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 

Η κυβέρνηση  με το νομοσχέδιο Εξορθολογισμός της ασφαλιστικής και συνταξιοδοτικής νομοθεσίας, που χαρακτηρίστηκε και  << μίνι  ασφαλιστικό>> επιχειρεί  ένα ακόμα πλήγμα στα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων  και συνταξιούχων..

Γίνεται ξανά συζήτηση για αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, με βάση το προσδόκιμο ζωής .

Το νομοσχέδιο αυτό  ενισχύει το αντιασφαλιστικό πλαίσιο που συνδιαμόρφωσαν  διαδοχικά η μια κυβέρνηση, μετά η άλλη  με σταθμό το νόμο Κατρούγκαλου  του ΣΥΡΙΖΑ   με τον διαχωρισμό των συντάξεων, σε εθνική σύνταξη πείνας, ελάχιστη ανταποδοτική, και προσωπική διαφορά , την τραγική  μείωση του συντελεστή αναπλήρωσης,  την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, την κατάργηση του ΕΚΑΣ , της 13-14 σύνταξης. 

Πάνω σε αυτό το νόμο οικοδομείται  συνολικά το ξήλωμα του κάθε κοινωνικού χαρακτήρα  της ασφάλισης, το νομοσχέδιο είναι η συνέχεια όλων αυτών.

Επίσης  από 1/1/2023 μονιμοποιεί  τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών  των εργοδοτών και εργαζομένων κατά 3 μονάδες.,

 Οι  ασφαλιστικές εισφορές  είναι  μισθός του εργαζόμενου , είναι η σύνταξη του  και η ασφάλιση του,  και η κυβέρνηση τις μειώνει για να ευνοήσει τους επιχειρηματικούς ομίλους, και να απαλλάξει την εργοδοσία από την συμμετοχή της στην κοινωνική ασφάλιση.

Αυξάνει κατά 7 χρόνια  τη δυνατότητα  για πρόωρη συνταξιοδότηση των δημοσίων υπαλλήλων  και βάζει χέρι στην περιουσία του κεφαλαίου του Μετοχικού Ταμείου  που είναι περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων.

Η καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης  στους χαμηλοσυνταξιούχους και κάποιων επιδομάτων  ως απάντηση στον πληθωρισμό και την ακρίβεια  είναι τουλάχιστον εμπαιγμός.

Επίσης είναι πρόκληση η περιβόητη αύξηση των συντάξεων κατά 7,5 % που προβλέπεται από το νομοσχέδιο  και έχει γίνει σημαία από την κυβέρνηση προκαλώντας τους συνταξιούχους, όταν ο πληθωρισμός καλπάζει  στο 12% .

 Ενώ  δεν πρόκειται να δουν ευρώ αύξηση, πάνω από ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι που έχουν προσωπική διαφορά.

Αλλά και αυτοί που θα δουν αύξηση ήδη έχει εξανεμιστεί από την ακρίβεια και τις  συνεχείς ανατιμήσεις .

Με διάφορα κόλπα  και αριθμητικά παιγνίδια ο κ Χατζηδάκης άθροισε τα επιδόματα, και βρήκε ότι οι μισοί συνταξιούχοι θα πάρουν διπλή αύξηση, καλώντας τους να πουν και ευχαριστώ.

Ξέχασε ότι οι  συντάξεις τώρα και 13 χρόνια  σφαγιάζονται  με τεράστιες περικοπές και μειώσεις, και αντί αυτών δίνουν βοηθήματα , voucher,και καλάθια του νοικοκυριού υποτιμώντας την νοημοσύνη μας.

Όταν καταληστεύθηκαν τα ασφαλιστικά ταμεία , όταν σε αυτό τον βωμό των περικοπών πληρώνουμε κάθε χρόνο 8,5δις.

Οι συνταξιούχοι ζουν τη σκληρή πραγματικότητα , έχουν πληρώσει το τίμημα για αυτό δεν 

συμβιβάζονται  με τις κάλπικες και ψεύτικές υποσχέσεις  μπροστά στις εκλογές.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί