Ηράκλειο: Στην ουρά για ραντεβού στο ΠΑΓΝΗ! – Απαράδεκτες εικόνες με τους ασθενείς να συνωστίζονται (φωτο)

Καταγγελία για την απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση στα Νοσοκομεία του Ηρακλείου

Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου καταγγέλλει την απαράδεκτη κατάσταση συνωστισμού και ταλαιπωρίας από την αναμονή που επικράτησε χθες πρώτη μέρα του μήνα όπου κλείνονται τα ραντεβού στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) το οποίο να σημειωθεί είναι και νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό αλλά και στο «Βενιζέλειο» Νοσοκομείο Ηρακλείου το οποίο παραπέμπει σε κλείσιμο ραντεβού είτε μέσω internet, πράγμα ακατόρθωτο για τους ηλικιωμένους ή τηλεφωνικά σε ένα τηλεφωνικό κέντρο που δεν απαντάει λόγο φόρτου κλήσεων. Ειδικά αυτή την περίοδο που διανύουμε νέο κύμα έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού χτυπάει καμπανάκι για τις τεράστιες ελλείψεις στα Νοσοκομεία του Ηρακλείου στα κέντρα υγείας, σε όλες τις μονάδες υγείας και πρόνοιας του Νομού.

Ραντεβού με γιατρούς για σοβαρά νοσήματα όπως γαστρεντερολογικά οφθαλμιατρικά και ιατρεία πήξης κ.ά. κλείστηκαν δύο μήνες, υπάρχει πρόβλημα στους ρευματολόγους, στους ενδοκρινολόγους, αγγειοχειρουργικά, παιδοκαρδιολόγους λόγω των ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό. Ελλείψεις που οφείλονται στη λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας με τη λογική του κόστους – οφέλους που διατηρεί τα δημόσια νοσοκομεία υποστελεχωμένα μη μπορώντας να καλύψουν τις τρέχουσες ανάγκες νοσηλείας, πόσο μάλλον τις απαιτήσεις που προκύπτουν λόγω της πανδημίας. Αποτέλεσμα έχει η παραπάνω κατάσταση να μας οδηγεί  ή στον ιδιωτικό τομέα ή στα απογευματινά ιατρεία που είναι επί πληρωμή.

Για την υπεράσπιση της υγείας εμάς και των παιδιών μας απαιτείται να παρθούν άμεσα μέτρα εδώ και τώρα.

Απαιτούμε:

  • Μαζικές προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Να καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις στα Νοσοκομεία με μόνιμο προσωπικό.
  • Να προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό, ώστε να καλύπτεται πλήρως η λειτουργία του νοσοκομείου, ως νοσοκομείο – Covid. Να μην πάνε πίσω οι υπόλοιπες λειτουργίες του νοσοκομείου (χειρουργεία, προγραμματισμένες εξετάσεις κ.λπ.).
  • Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών στον τομέα της υγείας.
  • Πλήρης λειτουργία των ΚΥ Ηρακλείου και των υπολοίπων ΚΥ του νομού που είναι σε άθλια κατάσταση. Να στελεχωθούν όλα τα αγροτικά ιατρεία, που σήμερα, τα περισσότερα από αυτά δεν είναι σε θέση να καλύψουν ούτε τη στοιχειώδη συνταγογράφηση.
  • Σχέδιο επίταξης όλων των δομών του ιδιωτικού τομέα υγείας και πρόνοιας, για να μπει σε εφαρμογή σε περίπτωση γιγάντωσης της πανδημίας.

Για τη διοίκηση

   Ο Πρόεδρος                                                                                                                                    Η Γραμματέας

Κριαράς Ανδρέας                                                                                       ΧρυσοφάκηΖουμπουλιά

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί