Θάνατος Μελίνας: Άκυρη η δίκη στο Εφετείο, παραμένει η πρωτόδικη απόφαση για την αθώωση της γιατρού

Παραμένει η πρωτοδίκη απόφαση για την αθώωση της αναισθησιολόγου σε σχέση με το θάνατο της 4χρονης Μελίνας το 2015 στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, Στη σημερινή δίκη στο Εφετείο η υπεράσπιση υπέβαλε ένσταση, κατά της έφεσης του εισαγγελέα για αοριστία της αιτιολογίας που παρέπεμψε ξανά την υπόθεση στο ακροατήριο και το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης την έκανε δεκτή, παρά την αντίθετη πρόταση της Εισαγγελίας Εφετών.

Έτσι, δίκη δεν έγινε και παραμένει σε ισχύ η πρωτόδικη απόφαση για την αναισθησιολόγο η οποία κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία από αμέλεια αλλά αθωώθηκε, πρωτοδίκως.

Η δίκη διεκόπη έπειτα από την ένσταση για μη αιτιολογημένη έφεση, που κατέθεσε η πλευρά της υπεράσπισης και η οποία εν τέλει έγινε δεκτή, κάτι που σημαίνει ότι η αναισθησιολόγος αθωώθηκε οριστικά.

Η αναισθησιολόγος Νεκταρία Πολάκη κατηγορούταν για ανθρωποκτονία από αμέλεια για τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη μετά από χειρουργική επέμβαση για κρεατάκια τον Δεκέμβριο του 2015.

Υπενθυμίζεται πως τον Μάρτιο του 2021 το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου κήρυξε αθώα την κατηγορούμενη αναισθησιολόγο, ωστόσο ο εισαγγελέας άσκησε έφεση.

Το ιστορικό

Το παιδί είχε εισαχθεί για επέμβαση ρουτίνας (κρεατάκια) τον Δεκέμβριο του 2015, στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, ωστόσο στη διαδικασία της ανάνηψης παρουσίασε βρογχοσπασμό, πιθανώς από αλλεργική αντίδραση στο αναισθητικό φάρμακο.

Παρά τις προσπάθειες ανάνηψης και τη μεταφορά της στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ η 4χρονη κατέληξε τα ξημερώματα της 29ης Δεκεμβρίου.

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Θάνατος Μελίνας: Άκυρη η δίκη στο Εφετείο, παραμένει η πρωτόδικη απόφαση για την αθώωση της γιατρού”

  1. fovamai

    δηλαδή ο εισαγγελέας που έκανε την έφεση ήταν βλάκας και έκανε λάθη κατά τη σύνταξη της έφεσης?

    αυτό μας λένε τα γεγονότα

    ή εγώ καταλαβαίνω λάθος?

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί