Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Στους δρόμους φοιτητές και μαθητές για αποκλειστικά δημόσιες δωρεάν σπουδές

«Όχι» στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, φώναξαν χιλιάδες φοιτητές και μαθητές, που πλημμύρισαν το κέντρο της Αθήνας στο μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν σε πολλές πόλεις σε όλη την Ελλάδα, την ώρα που δεκάδες πανεπιστημιακές σχολές βρίσκονται υπό κατάληψη και πολλά σχολεία έχουν βάλει «λουκέτο».

Το ραντεβού δόθηκε στις 12:00 στα Προπύλαια από όπου οι φοιτητές ξεκίνησαν δυναμική πορεία προς τη Βουλή από όπου έστειλαν ηχηρό μήνυμα ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Δείτε επίσης:

Μαζική συγκέντρωση κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων στο Ηράκλειο – Δείτε εικόνες

«Αυτό το νομοσχέδιο που έχει φέρει η ΝΔ είναι αιτία πολέμου για όλους τους φοιτητές» τονίζει στο avgi.gr και στον Κώστα Παπαντωνίου φοιτήτρια της Νομικής, ξεκαθαρίζοντας ότι οι φοιτητές είναι αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν.

«Θεωρούμε ότι το άρθρο 16 αποκρυσταλλώνει την ελπίδα κάθε φοιτητή, κάθε μαθητή να σπουδάζει δημόσια και δωρεάν, με αξιοπρέπεια, για να βρει μια δουλειά στη ζωή του με έναν αξιοπρεπή μισθό και να έχει μια επαγγελματική προοπτική. Αυτό πάνε να αναιρέσουν αυτή τη στιγμή και εμείς δεν πρόκειται να τους το επιτρέψουμε» υπογραμμίζει.

φοιτητές Προπύλαια
(EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ)
φοιτητές Προπύλαια
(EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ)

Στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο έχουν καλέσει πάνω από 150 φοιτητικοί σύλλογοι, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, καθώς και η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ, που προκηρύσσουν και στάση εργασίας 11 το πρωί με 2 το μεσημέρι για να διευκολύνουν τη συμμετοχή των καθηγητών και των δασκάλων. 

φοιτητές Προπύλαια
(EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ)
φοιτητές Προπύλαια
(EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ)
Φοιτητές στα Προπύλαια
avgi.gr

Στο πλευρό των παιδιών τους για δημόσια και δωρεάν παιδεία είναι οι γονείς, που καλούν επίσης σήμερα στα συλλαλητήρια. «Παλεύουμε για τη δημόσια δωρεάν παιδεία που οφείλει το κράτος να προσφέρει στα παιδιά μας, κόντρα σε “συμβουλές” και απειλές» υπογραμμίζει η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής, η οποία καταγγέλλει ότι τις προηγούμενες μέρες πύκνωσαν από ορισμένες διευθύνσεις των σχολείων, τα e-mail σε γονείς με αυταρχικό έως και απειλητικό ύφος που ούτε λίγο ούτε πολύ τους καλούν «να μαζέψουν τα παιδιά τους από τις καταλήψεις» με την «ευγενική» επισήμανση ότι τυχόν φθορές προκληθούν στο δημόσιο κτίριο του σχολείου, που καταλαμβάνουν τα παιδιά, θα επιβαρύνουν τους ίδιους! 

Βίντεο: Κώστας Παπαντωνίου

πηγή: αυγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί