Οι “γαλάζιες ακρίδες” αποκαλύπτονται

Με τις αποκαλύψεις για τον Πάτση ήρθαν στο προσκήνιο και άλλα ονόματα, όπως του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, η σύζυγος του οποίου είναι με συνεταιριστική σχέση σε εταιρεία με τον πρώην κυβερνητικό βουλευτή – μια εταιρεία που είχε παραλειφθεί αρχικά να δηλωθεί στο «πόθεν έσχες» του υπουργούEUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Η υπόθεση Πάτση αποκάλυψε τον ελλιπέστατο έλεγχο, ηθελημένα ή αθέλητα, εκείνων που είναι επιφορτισμένοι με το καθήκον να ελέγχουν πρόσωπα της δημόσιας ζωής και της πολιτικής.
Πριν από λίγες μέρες σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, και με αφορμή την υπόθεση του πρώην κυβερνητικού βουλευτή Ανδρέα Πάτση, ο Αλέξης Τσίπρας μεταξύ άλλων έκανε λόγο για «γαλάζιες ακρίδες», περιγράφοντας το πλιάτσικο στα δημόσια ταμεία από στελέχη της κυβέρνησης. Πλέον είναι σίγουρο πως μετά και τις τελευταίες εξελίξεις που αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση γνώριζε για τις δραστηριότητες του δικηγόρου εκ Γρεβενών και τις συναλλαγές του με τον δημόσιο τομέα, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έως τις εκλογές θα επιχειρήσει να αναδείξει κάθε παρόμοια περίπτωση κυβερνητικού στελέχους που, εκμεταλλευόμενο την ασυλία που έχει το Μαξίμου και ο πρωθυπουργός προσωπικά από την πλειονότητα των ΜΜΕ, κάνει πάρτι με δημόσιο χρήμα.

Είναι γνωστό ότι για τον Ανδρέα Πάτση υπήρξαν δημοσιεύματα εδώ και πολύ καιρό, με την κυβέρνηση να τα αγνοεί επιδεικτικά, δίνοντας έτσι το δικαίωμα στον βουλευτή να συνεχίσει τις δραστηριότητές του, λαμβάνοντας χρήματα από τα ΕΛΤΑ, από δημόσιο νοσοκομείο κ.λπ. Ωστόσο, η υπόθεση αυτή έφερε στο φως και κάτι άλλο. Τον ελλιπέστατο έλεγχο, ηθελημένα ή αθέλητα, εκείνων που είναι επιφορτισμένοι με το καθήκον να ελέγχουν πρόσωπα της δημόσιας ζωής και της πολιτικής. Με τις αποκαλύψεις για τον Πάτση ήρθαν στο προσκήνιο και άλλα ονόματα, όπως του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, η σύζυγος του οποίου είναι με συνεταιριστική σχέση σε εταιρεία με τον πρώην κυβερνητικό βουλευτή. Μια εταιρεία που είχε παραλειφθεί να δηλωθεί στο «πόθεν έσχες» του υπουργού και, ω του θαύματος, προστέθηκε την επόμενη χρονιά. Ταυτόχρονα αναδείχτηκαν και οι ευθύνες άλλων υπουργών όπως των κ. Πιερρακάκη και Σταϊκούρα. Με απλά λόγια, στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. εκτιμούν και διατυμπανίζουν με κάθε τρόπο ότι η ιστορία δεν έληξε με τη διαγραφή του κ. Πάτση από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. αλλά ότι έχει συνέχεια.

«Η λέξη πλιάτσικο είναι πλέον μικρή για να περιγράψει αυτό που κάνει το καθεστώς Μητσοτάκη στη χώρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra Channel, ενώ διερωτήθηκε «τι δικαιοσύνη υπάρχει σε μια χώρα στην οποία ο υπουργός Δικαιοσύνης ξεχνάει να δηλώσει στο “πόθεν έσχες” μια εταιρεία με συμμετοχή της συζύγου του, μια εταιρεία που φέρεται μάλιστα να έχει σχέσεις με συμφέροντα του κ. Πάτση». Στο κάδρο των ευθυνών έβαλε και τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, υπενθυμίζοντας πως είναι ο εποπτεύων υπουργός για τα ΕΛΤΑ.

Η πολυάσχολη κυρία Πιτσίκα

Η κυρία Πιτσίκα στην παρουσίαση του Μητρώου Στελεχών της Ν.Δ. το 2016

φωτο: EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ


Την ίδια ώρα οι καταγγελίες και για άλλα στελέχη της Ν.Δ. που φέρεται να έχουν εισπράξει ποσά από τα δημόσια ταμεία συνεχίζονται. Ο τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Μάριος Κάτσης, επανήλθε χθες στο θέμα της Ρεβέκκας Πιτσίκα. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση η εταιρεία της κ. Πιτσίκα φέρεται να έχει εισπράξει με απευθείας αναθέσεις συνολικά πάνω από 400.000 ευρώ από ΕΛΤΑ, ΕΡΤ και ΑΔΜΗΕ. Πρόκειται για δεξί χέρι του κ. Μητσοτάκη, επικεφαλής του Μητρώου Στελεχών της Ν.Δ., η οποία διορίστηκε σύμβουλος στο γραφείου του ως προέδρου της Ν.Δ. για θέματα αξιολόγησης στελεχικού δυναμικού με προσωπική του απόφαση.

Χθες λοιπόν ο κ. Κάτσης με νέα ανακοίνωση αναφέρθηκε στην πολυάσχολη κ. Πιτσίκα. Ετσι, ενώ είχε γίνει γνωστό ότι έχει τοποθετηθεί στον Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων, εποπτευόμενο φορέα του υπουργείου Εξωτερικών, με απόφαση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, ο κ. Κάτσης αναφέρθηκε και στον διορισμό της -με απόφαση του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη- σε ομάδα εργασίας για την επεξεργασία και υποβολή εισηγήσεων, προτάσεων και μελετών προς υποβοήθηση του έργου της Ειδικής Γραμματείας αναφορικά με την εκπόνηση της έκθεσης «Ελλάδα 2050».

«Η κ. Πιτσίκα είναι πρότυπο “αριστείας” και εργατικότητας για τα νέα παιδιά που μένουν άνεργα επειδή δεν ξέρουν να “συντάξουν βιογραφικό”! Ολη μέρα στο μεροκάματο ως αυτοδημιούργητη: από Δ.Σ. σε ομάδα εργασίας και από φορέα σε φορέα για αναθέσεις και διαγωνισμούς. Και στον ελεύθερό της χρόνο το Μητρώο Στελεχών Ν.Δ. Αριστα να της βάλετε κ. καθηγητά!», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Από τα βέλη του δεν ξέφυγε και ο κ. Πιερρακάκης, τον οποίο κατηγόρησε ότι δεν έχει απαντήσει τίποτε επί της ουσίας στα όσα ακούγονται το τελευταίο διάστημα. «Εχει να πει κουβέντα για τις απευθείας αναθέσεις χιλιάδων ευρώ, τη μια σε ιδιοκτήτη δημοσκοπικής εταιρείας, την άλλη σε γαλάζιες ακρίδες όπως ο Πάτσης και η Πιτσίκα, και την ανάθεση έργου χρηματοδοτούμενου από το Ταμείο Ανάκαμψης σε συμβουλευτική που συνέταξε το σχέδιο απορρόφησής του, γεγονός που ερευνά και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή;» σημείωνε σε σχετική ανακοίνωση ο βουλευτής.

Πηγή: Δημήτρης Τερζής – Εφημερίδα Συντακτών

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί