Κινδυνεύουν 300 άνθρωποι ανοιχτά της Κρήτης – Έκκληση για τη σωτηρία τους, καμιά κινητοποίηση από την Ελλάδα! (εικόνες)

Έκκληση για βοήθεια απευθύνουν εκατοντάδες άνθρωποι που βρίσκονται σε μεγάλο σκάφος νότια της Κρήτης εν μέσω σφοδρής θαλασσοταραχής. Από το βράδυ της Παρασκευής η οργάνωση ALRAM PHONE έχει απευθύνει δημόσια έκκληση για την έναρξη επιχείρησης διάσωσης προς το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα και τις ελληνικές αρχές.
Η πρώτη ειδοποίηση δόθηκε το βράδυ της Παρασκευής στις 8:51 με το στίγμα του σκάφους να εντοπίζεται μεταξύ Κρήτης και Λιβύης και ενώ έπνεαν άνεμοι ταχύτητας 27 κόμβων. Σε δεύτερη ενημέρωση το πρωί του Σαββάτου το ALARM PHONE ενημέρωσε πως το σκάφος παρασύρεται μέχρι την Κρήτη (λιγότερο από 40 μίλια από την ακτή) ενώ σε νεότερη αναφορά λίγο πριν τις 9 το πρωί το ακυβέρνητο σκάφος φαίνεται να βρίσκεται λιγότερο από 10 μίλια από τα νότια του νομού Χανίων και στα ανοιχτά της Παλαιόχωρας.

Το σκάφος με τους 300 μετανάστες βρίσκεται στα ανοιχτά της Παλαιόχωρας.

Η οργάνωση απευθύνει έκκληση στο ελληνικό λιμενικό τονίζοντας πως είναι υποχρέωσή της Ελλάδας η διάσωση των ανθρώπων.

Σύμφωνα με τις αναφορές των επιβαινόντων στο σκάφος βρίσκονται περίπου 300 άνθρωποι, ίσως και περισσότεροι ενώ μεταξύ αυτών βρίσκονται παιδιά που έχουν υποστεί αφυδάτωση καθώς και ασθενείς.

Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία επίσημη αντίδραση από τις ελληνικές αρχές ενώ η ALARM PHONE καταγγέλλει πως το σκάφος μέχρι τώρα απλά παρακολουθείται χωρίς να παρέχεται καμία βοήθεια στους επιβαίνοντες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί