Επίσκεψη στο νέο έργο του ΕΣΠΑ στο Βενιζέλειο από τον Περιφερειάρχη και τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Eπιτροπής

Τις νέες πτέρυγες στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, που είναι ένα από τα πλέον εμβληματικά έργα του ΕΣΠΑ επισκέφθηκαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής επιτροπής για το ΕΣΠΑ, τον Karsten Rusmussen, προϊστάμενο της Μονάδας Ελλάδας-Κύπρος της Γεν. Δ/νσης Περιφερειακής πολιτικής, την Έλενα Μπανάβας υπεύθυνη για το πρόγραμμα Κρήτης και την Μαρία Κασσωτάκη Δ/ντρια της Διαχειριστικής Αρχής. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εργασιών της 6ης συνεδρίασης της επιτροπής παρακολούθησης του προγράμματος ΕΠ «Κρήτη 2014-2020» που πραγματοποιείται στο Ηράκλειο. Στο νέο κτήριο του νοσοκομείου έγινε υποδοχή και ενημέρωση για το σύγχρονο έργο και τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, από τον Δ/τη του Νοσοκομείου Κώστα Τερζάκη, την Δ/ντρια τεχνικών υπηρεσιών Χρυσούλα Πουλινάκη,τον προϊστάμενο του τεχνικού τμήματος Στάθη Γρυπάκη, παρόντων του Διοικητή της 7ης ΥΠΕ Νεκτάριου Παπαβασιλείου και της Δ/ντριας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Μαρίας Σπινθούρη.

Ο κ Παπαβασιλείου, ο κ. Τερζάκης και τα παριστάμενα στελέχη του νοσοκομείου εξέφρασαν την χαρά τους για την επίσκεψη όπως και τις ευχαριστίες τους για την υλοποίηση του σημαντικού έργου το οποίο ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2020 με κατασκευαστικό κόστος 6.700.000 ευρώ συν τον εξοπλισμό 1.500.000 ευρώ .

Οι νέες σύγχρονες πτέρυγες, όπως αναφέρθηκε στεγάζουν σήμερα την Α και Β παθολογική, Ογκολογική, Αιματολογική, Υπηρεσίες και Διοίκηση, νεκροτομείο και αποθήκες. Αριθμεί το κτήριο 83 κλίνες, είναι σε 4 επίπεδα  και έχει υψηλή ενεργειακή απόδοση Β+ .

Ενημέρωση με χαρές και συγχαρητήρια σε «ζωντανή σύνδεση» του κ. Rusmussen με την π. Επίτροπο Κορίνα Κρέτσου

Για την υλοποίηση του νέου σημαντικού έργου του ΕΣΠΑ στο Βενιζέλειο, παράλληλα με τις ευχαριστίες του Δ/τη της 7ης ΔΥΠΕ, του Δ/τη και των στελεχών του Βενιζελείου νοσοκομείου, την χαρά και ικανοποίηση τους για την ολοκλήρωση και λειτουργία των νέων πτερύγων, εξέφρασαν οι εκπρόσωποι της ευρωπαϊκής επιτροπής αρμόδιοι για το ΕΣΠΑ, συγχαίροντας ταυτόχρονα τον Περιφερειάρχη, την Δ/ντρια της Διαχειριστικής και τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας και του Βενιζελείου. Μάλιστα ο κ. Rusmussen εμφανώς ευχαριστημένος από την ολοκλήρωση και την λειτουργία του σύγχρονου νοσοκομειακού κτηρίου τηλεφώνησε δυο φορές -διαδικτυακή σύνδεση- στην π. Επίτροπο Περιφερειακής πολιτικής Κορίνα Κρέτσου την οποία και ενημέρωσε για το σύγχρονο έργο του Βενιζελείου για το οποίο επί δικής της θητεία είχε χρηματοδοτηθεί και μάλιστα η ίδια είχε επισκεφτεί πριν 3 χρόνια το έργο μαζί με τον Περιφερειάρχη και την Δ/ντρια της διαχειριστική Αρχής. Στην «ανοιχτή σύνδεση» από το κινητό του κ. Rusmussen μίλησε με την π. Επίτροπο ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στην οποία μετέφερε τις ευχαριστίες όλων των συμμετεχόντων στην συνάντηση-ενημέρωση στο Βενιζέλειο για την έμπρακτη στήριξη της στην υλοποίηση του σημαντικού έργου στο χώρο της υγείας, όπως και άλλων έργων στη Κρήτη. Παράλληλα αναφέρθηκαν στην καλή συνεργασία τους, που έχει αφετηρία την πολιτική τους πορεία ως Ευρωβουλευτές.

Ανάρτηση στο fb της π. Επιτρόπου και το παράδειγμα καλών πρακτικών.

Η Ευρωπαία π. Επίτροπος ευχαριστημένη από την δημόσια συνομιλία της στην σύσκεψη-ενημέρωση με τον κ. Rusmussen και τον κ Αρναουτάκη για την υλοποίηση και λειτουργία του νέου νοσοκομειακού συγκροτήματος, έκανε την παρακάτω ανάρτηση (κειμένου και φωτογραφιών) στον λογαριασμό της στο fb:

«Μόλις τελείωσα την τηλεφωνική επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, τον οποίο συνεχάρη για την λειτουργία νέου νοσοκομείου στο Ηράκλειο. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας επίσημης επίσκεψής μου το 2019, ο χώρος που βρίσκεται σήμερα το νοσοκομείο ήταν άδειος. Ως Ευρωπαίος Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής ενέκρινα 16 εκατ. ευρώ για αυτό το νοσοκομείο, αλλά σήμερα έμαθα από τον κ. Αρναουτάκη ότι τελικά χτίστηκε με λιγότερα από 7 εκατ. ευρώ. Το νοσοκομείο διαθέτει 83 κλίνες και τέσσερις κλινικές, συμπεριλαμβανομένης της ογκολογικής, και ο βαθμός ενεργειακής απόδοσης είναι Β+. Θέλω να δώσω παραδείγματα τέτοιων καλών πρακτικών και από τη Ρουμανία.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί