Σήμερα τα εγκαίνια των νέων γραφείων του Συλλόγου Ανακουφιστικής Φροντίδας “Ζαχαρίας Κ.  Μπαντουβάς”

 Τα εγκαίνια των νέων γραφείων του Συλλόγου Ανακουφιστικής Φροντίδας “Ζαχαρίας Κ.  Μπαντουβάς, Cretan Palliative Care, πραγματοποιούνται σήμερα Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022 στις 18:00 στην οδό Γ. Γεωργιάδη 64Α 

Ο χώρος θα λειτουργήσει και ως Κέντρο Ημέρας όπου προάγονται εναλλακτικές  μορφές φροντίδας οι οποίες έχουν αποδειχθεί χρήσιμες για την αντιμετώπιση  ψυχολογικών, κοινωνικών και πνευματικών προβλημάτων με κύριο στόχο την  επίτευξη της καλύτερης δυνατής ποιότητας ζωής για τους ασθενείς και τις  οικογένειές τους.  

➢ Χώρος για λειτουργία μικρών ομάδων ασθενών, συνοδών αλλά και επαγγελματιών  αποφόρτισης ή δημιουργικές δραστηριότητες με ημερήσια ή ολιγόωρη παραμονή  για την αποφυγή κοινωνικής απομόνωσης. 

➢ Συμβουλευτική, διαλογισμός, χαλάρωση, υποστηρικτικές ομάδες- βοηθάνε στην  μείωση του στρες και στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησης.  

➢ Τέχνη και Μουσικοθεραπεία- βοηθάνε στην χαλάρωση και μείωση του πόνου και  την εξωτερίκευση των συναισθημάτων.  

➢ Πολυαισθητηριακός χώρος για την ενδυνάμωση νοητικών λειτουργιών και   χαλάρωσης.  

➢ Χώρος για ψυχοθεραπευτικές – συμβουλευτικές συνεδρίες με ασθενείς. ➢ Χώρος φυσικοθεραπείας. 

Τα οφέλη του Εθελοντισμού 

Οι εθελοντές δεν υπoκαθιστούν τους επαγγελματίες υγείας αλλα ο καθένας βάζει το  δικό του λιθαράκι και προάγει δημιουργικές και θεραπευτικές δραστηριότητες. Με  την αξιοποίηση της τέχνης, την οργάνωση εκδρομών, μουσικών βραδιών, 

διατροφικές συμβουλές κ.α. βελτιώνοντας με αυτόν τον τρόπο την ποιότητα ζωής  των ασθενών και των οικογενειών τους.  

Ευχαριστούμε από καρδιάς τους δωρητές, σπόνσορες και εθελοντές, οι οποίοι μας  βοήθησαν και μας στήριξαν στην υλοποίηση του οράματος μας. 

Τα Εγκαίνια θα εκτελεσθούν από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, Σεβασμιότατο Ευγένιο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί