“Λαϊκιστές”, βιαστές και “ιππομάχοι”

Του Μιχάλη Τζανάκη

Δύο φαινομενικά άσχετα μεταξύ τους γεγονότα και το πώς αντιμετωπίστηκαν από την επίσημη Πολιτεία δείχνουν το επίπεδο που έχει περιέλθει η πολιτικο-κοινωνική κατάσταση μιας χώρας χρεοκοπημένης και ταλαιπωρημένης χρόνια τώρα που μάλιστα η Κυβέρνηση –μόνη ή  δια των φερέφωνων της- σε κάθε ευκαιρία καταγγέλλει τον … «λαϊκισμό»!

Ομαδικός βιασμός, διαπιστωμένος από ιατροδικαστική έκθεση, μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας(!!!) από δύο Αστυνομικούς θα μπορούσε να αποτελεί ένα ακόμα όνειδος της απόλυτης ασυδοσίας σε ένα κράτος που δεν διστάζει να συστήσει Πανεπιστημιακή Αστυνομία και την ίδια ώρα να δαιμονοποιεί κάθε φωνή που αντιδρά στην κρατική αυθαιρεσία.

Η συγκεκριμένη πράξη χαρακτηρίστηκε ως «κατάχρηση» εξουσίας (!!!) από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό που δεν προλαβαίνει να στήνει αναχώματα για πολλά μεσαία και ανώτερα στελέχη του κόμματος που προεδρεύει και εμπλέκονται σε σειρά αδικημάτων ιδιαιτέρως ειδεχθών (παιδεραστίες, βιασμούς, υποκλοπές κλπ). 

Πόσο αναίσθητο έχει γίνει όλο αυτό το σύστημα εξουσίας αλλά και η ίδια η κοινωνία, ώστε να θεωρεί τα πάντα περίπου «φυσιολογικά» στο μέτρο του «εντάξει πάντα αυτά γίνονται και θα γίνονται»! Ευθύνες δεν υπάρχουν πουθενά και ως εκ τούτου δεν αποδίδονται, άντε καμιά προανάκριση, καμιά απολογία και καμιά προσωρινή επίπληξη…

Κι ύστερα από τους «ένστολους» βιαστές, ήρθαν οι «ένστολοι» ιππομάχοι…

Σε μια (ακόμα) επίδειξη ανοησίας και στη λογική του –ελλείψει άρτου- θεάματος, το Γενικό Επιτελείο Στρατού επαναφέρει 73χρονο απόστρατο αξιωματικό-πολιτευτή για να επανασυστήσει το … Σώμα του Ιππικού!!! Έχοντας αφήσει κάποιες εκκρεμότητες από τον … Σαγγάριο η στρατιωτική ηγεσία σε αγαστή συνεργασία με τους πολιτικούς προϊστάμενους της σκέφτηκε ότι αφού οι παρελάσεις έχουν τηλεθέαση, γιατί να μην περάσουν και επτά-οκτώ ίπποι μετ’ ενστόλων αναβατών να τονωθεί λίγο το τρωθέν γόητρο των Μακεδονομάχων που μετά την κατάληψη των … Σκοπίων με δόρατα και ασπίδες, θα κατευθυνθούν τώρα προς Ανατολία με τα άλογα μπας και σταματήσουμε τον πολεμολάγνο Ερντογάν!

Όλα γίνονται τόσο «φυσιολογικά» πλέον, που είτε οι βιαστές αστυνομικοί της Ομονοίας, είτε οι Ιππομάχοι συνταξιούχοι –αμειβόμενοι αδρά να σημειώσουμε για το φολκλόρ που προσφέρουν- έχουν χώρο στην Ελλάδα που κατά τ’ άλλα δηλώνει πολέμια του «λαϊκισμού»!

 Αναμένουμε να δηλώσει κάποια στιγμή με τον ίδιο ζήλο και πολέμια της διαφθοράς και της βλακείας!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί