Κρήτη: Εσπερίδα για την Μετάκληση Πολιτών Τρίτων χωρών σε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους

 Ενημερωτική εσπερίδα με θέμα την Μετάκληση Πολιτών Τρίτων χωρών σε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους διοργανώνει ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022, στις 19:00, στην Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη.

Στην ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρεται:

Ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση την επόμενη Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022 με θέμα την Μετάκληση Πολιτών Τρίτων Χωρών (ΠΤΧ) για εργασία σε ΟΠΟΙΟΔΉΠΟΤΕ επαγγελματικό κλάδο στην Ελλάδα.

Είναι μια πολύ σημαντική εσπερίδα , καθώς καλεσμένοι για αυτήν την ενημέρωση είναι τα πλέον καταρτισμένα στελέχη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης – Διεύθυνση Αλλοδαπών και Μετανάστευσης.

Επίσης είναι σημαντικό γεγονός για την διαδικασία καταγραφής των αναγκών σε εργατικό δυναμικό για την ερχόμενη προγραμματική περίοδο 2023-2024 σε όλο τον Νόμο Λασιθίου και όχι μόνο.

Επιπλέον θα καταγραφούν τα προβλήματα που απορρέουν σε όλες τις διαδικασίες μετακλήσεων ΠΤΧ, κυρίως εν όψη της τροποποίησης του Κώδικα Μετανάστευσης που αφορά το σύνολο των ενεργειών που σχετίζονται με την εισδοχή και εργασία ΠΤΧ στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση είναι ΑΝΟΙΧΤΉ σε όλους τους φορείς, εκπρόσωπους φορέων αλλά και πολίτες που επιθυμούν να ενημερωθούν για την διαδικασία Μετάκλησης Πολιτών Τρίτων Χωρών (ΠΤΧ) στις επιχειρήσεις τους.

Να τονίσουμε ότι έχουν την δυνατότητα ΟΛΟΙ οι επαγγελματικοί κλάδοι να απασχολήσουν εργατικό προσωπικό ΠΤΧ αρκεί να καταγράφει έγκαιρα.

Ενδεικτικά αναφέρουμε κλάδους όπως: Ξενοδοχεία, Εστίαση, Οικοδομή, Τρόφιμα, Βιοτεχνία, Βιομηχανία, Αγροτο-Κτηνοτροφικό, Αλιείας, Τουρισμού (κ.α.) και οποιοσδήποτε άλλος επιχειρηματίας επιθυμεί να απασχολήσει ΠΤΧ το επόμενο χρονικό διάστημα.

Η παρουσία όλων μας κρίνεται άκρως απαραίτητη.

Με έλλειψη εργατικού δυναμικού δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη σε κανέναν κλάδο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί