Παράσταση χοροθεάτρου για τον Ασκληπιό

Το Δίκτυο Συλλόγων Μεσσαράς σε συνεργασία με τον Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων παρουσιάζει την παράσταση χοροθεάτρου 

«Ιητήρα νόσων Ασκληπιόν» σε μια πρωτότυπη ιδέα της Ελένης Μπενέκου και Ρενής Παπαδάκη-Πλουμίδου, την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022, 7.30 μ.μ. στο παλιό Δημοτικό Σχολείο Αρχανών. Συμμετέχει και το Θέατρο Δίχως Όνομα.

Η πρωτότυπη παράσταση χοροθεάτρου «Ιητήρα νόσων Ασκληπιόν» αναπαριστά μια τελετουργία: την προσέλευση, εγκοίμηση, εξαγνισμό και ίαση των ασθενών στο Ασκληπιείο της Λεβήνας. Οι ψυχικές και νοητικές διακυμάνσεις (θυμός, αμφισβήτηση, κατανόηση, αποδοχή, θεραπεία, λύτρωση) συνυφαίνονται με τις σωματικές ασθένειες. Για να επέλθει η θεραπεία, ο ασθενής αντιμετωπίζεται ως ολότητα. Το νερό διαδραματίζει κυρίαρχο ρόλο στην ίαση των ασθενών. Η συναισθηματική, λεκτική, κινησιολογική και αισθητηριακή μέθεξη στα δρώμενα του ιερού χώρου λειτουργεί ως μέσο εξαγνισμού και αναζήτησης της αλήθειας. Ο Ασκληπιός ως θεός με ανθρώπινη μορφή βιώνεται από τους ασθενείς ως συνοδοιπόρος και σωτήρας. Ο ποιητικός λόγος, ο ρυθμός, η κίνηση, το φως, η μουσική κι οι φυσικοί ήχοι βοηθούν να ημερέψει ο πόνος μέσα από ένα μαγικό συνταίριασμα. Η παράσταση είναι μια ωδή στον άνθρωπο, στη φύση και στην αλήθεια. Προσφέρει διαχρονικά μηνύματα στον σύγχρονο θεατή και στα πολλαπλά αδιέξοδα που βιώνει και δύναται να θεραπεύσει μέσα από την τέχνη και τις ιαματικές μεθόδους του Ασκληπιού.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σύλληψη πρωτότυπης ιδέας: Ρενή Παπαδάκη-Πλουμίδου, Ελένη Μπενέκου

Σκηνοθεσία-Έρευνα-Κείμενο: Ελένη Μπενέκου

Χορογραφία-Κίνηση: Ρενή Παπαδάκη-Πλουμίδου

Μουσική: Γιώργος Παπαϊωάννου-δίσκος “Anamesis”

Σκηνογραφία-Ενδυματολογία: Άννα Χιλετζάκη

Κρουστά: Χάρης Μπάκας

Φωνητική διδασκαλία: Μαρία Κατσούλη

Αφήγηση: Παύλος Κοτσώνας

Video Art: Μανόλης Σφακιανάκης

Σχεδιασμός-Επιμέλεια φωτισμού: Αντώνης Αλεξάκης

Σχεδιασμός αφίσας-προγράμματος: Ελένη Αγγελιδάκη

ΔΙΑΝΟΜΗ

Ιωάννης Δασκαλάκης (Ασκληπιός)

Νίκος Λεμονάκης (Ιερέας)

Αθηνά Τριαματάκη (Κορυφαία-ασθενής)

Γιάννης Πανταγιάς (Ασθενής)

Χορός: Αθηνά Τριαματάκη, Εβελίνα Φραγκιαδάκη, Καλυψώ Κονταξάκη, Κυριακή Βολωνάκη, Κλειώ Βαρδάκη, Μαρία Βενέρη, Κάλλια Ζερβάκη, Χρυσάνθη Λαυρενίδη, Δήμητρα Σαρικαβάζη, Ειρήνη Χαρωνίτη 

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί