Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησε να βγει η χώρα από την εποπτεία το ’22, ο Μητσοτάκης πανηγυρίζει!

Παρέμβαση Α. Τσίπρα- Οξύτατη επίθεση από το ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τη νέα πολιτική απάτη και το θράσος του Μητσοτάκη και των πετσοταϊσμένων μέσων

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας σχολιάζει με υψηλούς τόνους, την σημερινή τοποθέτηση του Μητσοτάκη, για την έξοδο της χώρας από την ενισχυμένη εποπτεία.

Χαρακτηριστικά, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει, ότι η χώρα βγήκε από τα μνημόνια στις 20-08-18, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ. Ο Πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπενθυμίζει, ότι τότε ο κ. Μητσοτάκης ζητούσε πιστοληπτική γραμμή, ενώ σήμερα πανηγυρίζει για τα πεπραγμένα άλλης κυβέρνησης. Καταλήγοντας ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει, ότι ο πολιτικός χρόνος του Μητσοτάκη τελειώνει, καθώς τα ψέματα και το θράσος έχουν κοντά ποδάρια.

Νωρίτερα, σε μια ακόμα απόδειξη πολιτικής απάτης, ο Μητσοτάκης και τα πετσοταϊσμένα μέσα πανηγύριζαν για τη… “μεγάλη επιτυχία” του… Μητσοτάκη!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να επιστρέψει στην τοξικότητα και τα προκλητικά λόγια, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να αλλάξει την ατζέντα από το σκάνδαλο παρακολουθήσεων και την κατακραυγή για το προσφυγικό, ωστόσο εισπράττει πληρωμένη απάντηση από την αξιωματική αντιπολίτευση.

«Ο πιο αδίστακτος και χυδαίος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης»

Την έντονη αντίδραση από την αξιωματική αντιπολίτευση προκάλεσε το προκλητικό μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος επανήλθε σε ακραία λόγια τοξικότητας με πρόσχημα την έξοδο της χώρας από την ενισχυμένη εποπτεία.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε μια οφειλόμενη απάντηση στον κ. Μητσοτάκη χαρακτηρίζοντάς τον ως τον πιο «αδίστακτο και χυδαίο πρωθυπουργό της μεταπολίτευσης» και επισημαίνοντας ότι θα μείνει στην ιστορία «για το πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα και την κακοποίηση του κράτους δικαίου».

Σχολιάζοντας το μήνυμα έκανε λόγο για «μια προεκλογική ομιλία με ξαναζεσταμένα ψέματα» και υπογράμμισε ότι «στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη που τρώει από τα έτοιμα, η φτώχεια αυξάνεται ξανά, καταγράφουμε διαρκώς αρνητικά ρεκόρ στην ακρίβεια και για την τεράστια πλειοψηφία των πολιτών ο μήνας δεν βγαίνει».

Ο κ. Μητσοτάκης ήταν και παραμένει εκπρόσωπος της χρεοκοπίας

Ο κ. Μητσοτάκης, που εδώ και 15 μέρες κρύβεται για να μην απαντήσει για τις υποκλοπές που οργάνωσε η κυβέρνησή του, σήμερα πανηγυρίζει για κάτι που είχε αποφασιστεί ένα χρόνο πριν την εκλογή του.

Ο πιο αδίστακτος και χυδαίος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης, αυτός που θα μείνει στην ιστορία για το πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα και την κακοποίηση του κράτους δικαίου απηύθυνε σήμερα μια προεκλογική ομιλία με ξαναζεσταμένα ψέματα.

Ο κ. Μητσοτάκης εκπροσωπεί τις δυνάμεις που χρεωκόπησαν τη χώρα, που σε ολόκληρη την περίοδο 2015-19 υποστήριζαν το ΔΝΤ, τον Σόιμπλε και τους πιο ακραίους των δανειστών που επιθυμούσαν την παραδειγματική τιμωρία του ελληνικού λαού. Στήριζε αυτούς που διαρκώς ζητούσαν νέα μέτρα χωρίς ποτέ να παραδεχτούν τις αποτυχίες τους. Μέχρι τέλους ζητούσε “πιστοληπτική γραμμή στήριξης”. Δηλαδή νέο μνημόνιο. Με μία φράση ήταν και παραμένει εκπρόσωπος της χρεοκοπίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε το 2019 να παραδώσει μια χώρα με 37 δις στα δημόσια ταμεία, με ρυθμισμένο το χρέος, με 12 συνεχόμενα τρίμηνα ανάπτυξης, με μειωμένη κατά 10% την ανεργία, ουσιαστική αύξηση του κατώτατου μισθού, επαναφορά κανόνων στην αγορά εργασίας και πραγματική στήριξη του ΕΣΥ και του κοινωνικού κράτους.

Στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη που τρώει από τα έτοιμα, η φτώχεια αυξάνεται ξανά, καταγράφουμε διαρκώς αρνητικά ρεκόρ στην ακρίβεια και για την τεράστια πλειοψηφία των πολιτών ο μήνας δεν βγαίνει.

Ο εφιάλτης Μητσοτάκη σύντομα θα κλείσει και οι πολίτες θα ανοίξουν μια νέα σελίδα δημοκρατικής και κοινωνικής αναγέννησης. Η ιστορία θα φερθεί δίκαια στον Μητσοτάκη και το όνομά του θα γραφτεί πολύ ψηλά στη λίστα αυτών που για το δικό τους και μόνο συμφέρον δεν δίστασαν να βλάψουν τη χώρα

Επιμένει στην ακραία ρητορική η Ν.Δ.
Στον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε η Νέα Δημοκρατία επαναλαμβάνοντας τις ακραίες θέσεις που εξέφρασε ο ίδιος ο πρωθυπουργός και κατηγορώντας στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα ότι «έχουν ταυτιστεί στη συνείδηση των Ελλήνων, με τις πιο σκοτεινές μέρες της μνημονιακής περιόδου. Με το ψέμα, την εξαπάτηση, το μίσος, τον διχασμό και τους τραμπουκισμούς. Με δυσβάσταχτους φόρους και περικοπές, με το τσάκισμα της μεσαίας τάξης, με την περιθωριοποίηση της θέσης της Ελλάδας στην Ευρώπη και στον κόσμο».

Η Πειραιώς προσθέτει ότι «με σκληρή μάχη κατά του λαϊκισμού η χώρα παρέμεινε σε ευρωπαϊκή τροχιά. Η Ελλάδα σήμερα βγήκε από το καθεστώς της Ενισχυμένης Εποπτείας κι έχει γυρίσει σελίδα. Παρά τις διαρκείς εξωγενείς κρίσεις βαδίζει στο δρόμο της ανάπτυξης κι αντιμετωπίζει το μέλλον με αυτοπεποίθηση. Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, με τις δηλώσεις του, το μόνο που κάνει είναι να παραπέμπει σε ένα εφιαλτικό παρελθόν, που οι Έλληνες θυμούνται με τρόμο».

Σφοδρά πυρά κατά του πρωθυπουργού και από το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25

Την πραγματικότητα για την ελληνική οικονομία και την ανησυχία των πολιτών μπροστά στην ακρίβεια, τους μισθούς πείνας, τις νέες αυξήσεις στο ρεύμα και το φυσικό αέριο αντιτείνουν ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 στο μήνυμα του πρωθυπουργού για την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία και στην προσπάθειά του να αλλάξει ατζέντα, εμφανίζοντας επιτυχίες και θετικές ειδήσεις, παρουσιάζοντας μια μαγική εικόνα για την κατάσταση στη χώρα.

ΚΚΕ: Τα ψεύτικα τα λόγια καταρρέουν μπροστά στην πραγματικότητα

Στο σχόλιό του για τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, το γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ σημειώνει:

«Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα του πρωθυπουργού περί “ανάπτυξης και ευημερίας για όλους” καταρρέουν με τον πιο επίσημο τρόπο μπροστά στην ακρίβεια, τους μισθούς πείνας, τις νέες αυξήσεις στο ρεύμα και το φυσικό αέριο, τους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας, συνολικά μπροστά στην πολιτική που με σταθερότητα θυσιάζει τις ανάγκες των πολλών για την εξυπηρέτηση των λίγων».

Όσο για τον δωδεκαετή κύκλο των μνημονίων, επισημαίνει ότι «αυτός, με ευθύνη τόσο της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, δεν έκλεισε ποτέ, το αντίθετο, άνοιξε ακόμα περισσότερο για να χωρέσει όχι μόνο τα παλιά, αλλά και τα νέα βάρη που επιβάλλουν στο λαό οι μόνιμες δεσμεύσεις της ΕΕ μαζί με αυτές του Ταμείου Ανάκαμψης, που αποτελεί το νέο “υπερμνημόνιο” σε βάρος του λαού».

Σήμερα, το κρίσιμο για το ΚΚΕ είναι «ο λαός μας, εξοπλισμένος με τα διδάγματα από τους μεγάλους αγώνες των προηγούμενων χρόνων – τους οποίους με απαράδεκτο τρόπο ο πρωθυπουργός συκοφαντεί – να δυναμώσει την πάλη του για αυξήσεις στους μισθούς, για ουσιαστική προστασία από την ακρίβεια, για κατάργηση όλων των αντιλαϊκών νόμων. Κυρίως, όμως, με τον αγώνα του σε συμπόρευση με το ΚΚΕ να ανοίξει τον δρόμο για τη μοναδική διέξοδο υπέρ των δικών του συμφερόντων ανατρέποντας τη στρατηγική του κεφαλαίου και της ΕΕ που υπηρετεί η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και κάθε αστική κυβέρνηση», καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

ΜέΡΑ25: Κάθε Αύγουστο δήθεν βγαίνουμε από τα μνημόνια

Με αιχμές υποδέχθηκε το κόμμα της αντιπολίτευσης τη μαγική εικόνα που παρουσίασε ο πρωθυπουργός για την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 δεν παρέλειψε, πάντως, να ασκήσει κριτική και στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να αποδείξει πως η χώρα βγήκε από τα μνημόνια μειώνοντας τον ΦΠΑ, και τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης, αλλά και αυξάνοντας τον κατώτατο μισθό και βασικά κοινωνικά επιδόματα.

Αναλυτικά η δήλωση του Μιχάλη Κριθαρίδη

Κάθε Αύγουστο βγαίνουμε δήθεν από τα μνημόνια την ώρα που οι πολιτικές τους καθημερινά εντείνονται

Ως ορόσημο παρουσιάζει η Κυβέρνηση την σημερινή μέρα, κάνοντας λόγο για δήθεν έξοδο της χώρας μας από την Ενισχυμένη Εποπτεία, την ώρα που οι πολίτες αντιμετωπίζουν μια όλο και πιο ενισχυμένη ανασφάλεια όσον αφορά τα οικονομικά τους.

Φαίνεται πως ο Αύγουστος είναι για τους μνημονιακούς διαχρονικά, ο μήνας της “εξόδου”. “Έξοδο από τα μνημόνια” βάπτιζε τον Αύγουστο του 2018 ο κ. Τσίπρας βάζοντας μας στο 4ο μνημόνιο μέχρι το 2060. “Εξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία” βαπτίζει σήμερα ο κ. Μητσοτάκης την νέα λιτότητα και λεηλασία που βιώνουν καθημερινά οι πολίτες στο διαθέσιμο εισόδημα τους, με το 5ο πια μνημόνιο να είναι κι αυτό προ των πυλών με βάση και τα τραγικά δημόσια οικονομικά της χώρας. Την ίδια ώρα η ανεργία ακόμα και με τους δικούς τους δείκτες αυξάνεται, ο πληθωρισμός μεσουρανεί, το δημόσιο και το ιδιωτικό χρέος διαρκώς διογκώνονται και οι πολίτες δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε για τα βασικά -απολύτως απαραίτητα- αγαθά τους.

Αν όντως βγαίνουμε σήμερα κ. Μητσοτάκη από την Ενισχυμένη Εποπτεία σας καλούμε αύριο κιόλας να μειώσετε τον ΦΠΑ στο 15%, τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης στα καύσιμα κι αλλού, να θεσπίσετε μια Αυτόματη Τιμαριθμική

Αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού και των βασικών κοινωνικών επιδομάτων και να αυξήσετε τις χαμηλές συντάξεις. Αν όντως βγαίνουμε για μία ακόμα φορά από τα μνημόνια δεν μπορείτε να κρύβεστε πίσω από τα “δημοσιονομικά περιθώρια”. Δεν θα πράξετε φυσικά τίποτα από όλα αυτά. Γιατί όχι απλώς δεν τελείωσαν οι πολιτικές σας, της λιτότητας και της φτωχοποίησης, αλλά τις συνοδεύετε και με αυταρχισμό.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί