Στ. Αρναουτάκης ενώπιον Πλεύρη: «Η Περιφέρεια Κρήτης θα συνεχίσει να στηρίζει την δημόσια υγεία» 

Παρουσία του Υπουργού Υγείας Αθ. Πλεύρη ημερίδα για την πανδημία SarS–COV-2 από τον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης 

«Η Περιφέρεια Κρήτης αναγνωρίζοντας την προσφορά των υγειονομικών στην κοινωνία και τη δημόσια υγεία, διαχρονικά αλλά και στην περίοδο της πανδημίας, θα στηρίξει και τη νέα προγραμματική περίοδο την υγεία με προτεραιότητα στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας», τόνισε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, χαιρετίζοντας την ημερίδα για την πανδημία SarS–COV-2, με τίτλο «SARS-CoV-2: Προκλήσεις και διδάγματα», που έγινε παρουσία του Υπουργού Υγείας Αθ. Πλεύρη. 

«Μέσα στην κρίση στην Περιφέρεια Κρήτης, δώσαμε τη μάχη σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο. Θέσαμε σε προτεραιότητα την ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό των νοσοκομείων και των δομών υγείας του νησιού. Με την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, ειδών ατομικής προστασίας που διανείμαμε σε φορείς και υγειονομικές μονάδες, συμβάλλαμε καθοριστικά στην ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας», επεσήμανε ο Σταύρος Αρναουτάκης. 

Η στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης 

Συνολικά η Περιφέρεια Κρήτης χρηματοδότησε με 37 εκ. ευρώ έργα υποδομής σε υγειονομικές μονάδες της Κρήτης. Διέθεσε από το επιχειρησιακό της πρόγραμμα 23 εκ. ευρώ για την ενίσχυση των φορέων της υγείας με νέο επικουρικό προσωπικό και προχώρησε στην προμήθεια νέων ασθενοφόρων. Παράλληλα,  χρηματοδότησε ειδικά προγράμματα σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή τόσο για την ανίχνευση των μεταλλάξεων, όσο και για την επιμόρφωση χιλιάδων επαγγελματιών με στόχο την εκπαίδευση τους για τον μετριασμό και την πρόληψη της πανδημίας.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου 

Την εκδήλωση που έγινε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου διοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και όπως είπε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χάρης Βαβουρανάκης, οργανώθηκε με στόχο την ανάδειξη των δράσεων της ιατρικής κοινότητας, την αξιολόγηση και τη καταγραφή τους με τη μορφή συμπερασμάτων και προτάσεων προς την Πολιτεία. «Σκοπός μας να είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις της μετά τον κορονοϊό εποχής, προς όφελος της υγείας των συμπολιτών μας», είπε, ευχαριστώντας την Περιφέρεια Κρήτης για την στήριξη σε κάθε πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου. Υπογράμμισε δε πως οι Ιατρικοί Σύλλογοι της Κρήτης έχουν αναπτύξει συνεργασία και δρουν από κοινού. 

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Στ. Αρναουτάκης ενώπιον Πλεύρη: «Η Περιφέρεια Κρήτης θα συνεχίσει να στηρίζει την δημόσια υγεία» ”

  1. Συγγενείς ιδεολογικά

    Η πραγματικότητα είναι ότι ο πολίτης για να έχει πρόληψη και θεραπεία πληρώνει ακριβά παντού..
    Αν φυσικά μπορεί να πληρώσει. Ο κύριος Πλεύρης και ο κ. Περιφερειάρχης έχουν ιδεολογικές ομοιότητες. Τα αδύναμα να καίγονται.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί