Πανηγυρική έναρξη στο 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ – Α. Τσίπρας: Η ώρα της πολιτικής αλλαγής έχει ήδη φτάσει (φωτο-βίντεο)

Με επίκεντρα τη Νέα Αρχή για το κόμμα και την αριστερά, αλλά και την πολιτική αλλαγή στη χώρα, πραγματοποιείται από σήμερα και έως τις 17/4 το 3ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία – Χιλιάδες σύνεδροι στο Τάε Κβον Ντο, 5+1 δεσμεύσεις για τις πρώτες μέρες της προοδευτικής διακυβέρνησης από τον Αλέξη Τσίπρα – Χαιρετισμοί από την Ευρώπη – Φωτογραφίες και βίντεο από την έναρξη

Δείτε επίσης:

Α. Τσίπρας: Δεν ερχόμαστε να διαχειριστούμε την τραγική κατάσταση του Μητσοτάκη. Ερχόμαστε να την αλλάξουμε εκ βάθρων! (βίντεο)

Α. Τσίπρας μέσα σε αποθέωση: Είμαστε περήφανοι για αυτές τις 12 παρεμβάσεις που έκανε η κυβέρνησή μας (βίντεο)

Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα ξεκίνησε το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στο Κλειστό Γήπεδο Φαλήρου (Τάε Κβο Ντο). Μεγάλη η προσέλευση των συνέδρων για τη σημερινή πρώτη μέρα, που ξεκίνησε με εκλογή του τιμητικού προεδρείου, χαιρετισμό στο Συνέδριο από τη Γιολάντα Ντίαζ, αντιπρόεδρο της ισπανικής κυβέρνησης, και, μέσω βίντεο, από τον Αντόνιο Κόστα, πρωθυπουργό της Πορτογαλίας.

Ακολούθησε η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, που ανέλυσε τις 5+1 δεσμεύσεις που αναλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις πρώτες μέρες της προοδευτικής διακυβέρνησης και κάλεσε τα μέλη του κόμματος να κάνουν πράξη το σύνθημα «η δημοκρατία στην εξουσία». Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Ενρίκο Λέτα και τώρα οι χαιρετισμοί από τους εκπροσώπους των άλλων κομμάτων:

Ολόκληρη η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα:

Εικόνα από τον χώρο:

Φωτογραφίες από το κατάμεστο στάδιο (Eurokinissi):

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που στέκονται και πλήθος
Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα
Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα, άτομα που στέκονται και κείμενο που λέει "ΙΣΧΥΡΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ"

Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία γίνεται σε μια κρίσιμη συγκυρία μεγάλων ανακατατάξεων και έντονων κοινωνικών διεργασιών και αποτελεί ένα συνέδριο τομής μέσα στη συνέχεια, με στόχο τη Νέα Αρχή και την πολιτική αλλαγή στη χώρα.

Όλο το προηγούμενο διάστημα ο προσυνεδριακός διάλογος ήταν πλούσιος στις οργανώσεις, ενώ μαζική ήταν η συμμετοχή στην εκλογή αντιπροσώπων, αφού ο αριθμός των ψηφισάντων τριπλασιάστηκε σε σχέση με το 2ο Συνέδριο. Ειδικότερα, στις κάλπες προσήλθαν 40.500 μέλη, όταν ο αντίστοιχος αριθμός το 2016 ήταν 13.500, με τα στελέχη του κόμματος να εκτιμούν πως περαιτέρω αύξηση θα σημειωθεί στις εκλογές για την Κεντρική Επιτροπή και τον πρόεδρο εφόσον εγκριθεί η σχετική πρόταση του Αλ. Τσίπρα.

Το Συνέδριο θα είναι ανοιχτό για τη συμμετοχή όλων όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν ζωντανά τις εργασίες του. Η είσοδος στο χώρο του Συνεδρίου, για όλες τις ημέρες διεξαγωγής των εργασιών του, γίνεται με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού, πιστοποιητικού νόσησης ή rapid – test 24ώρου, ενώ στο χώρο είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας.

Την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Απριλίου και ώρες από 10 π.μ. έως 2 μ.μ. θα πραγματοποιείται εθελοντική αιμοδοσία.

Τρίτο συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί