Τρεις συλλήψεις για προϊόντα μαϊμού στο Ηράκλειο – Κατασχέθηκαν πάνω από 22.500 είδη απομιμητικών προϊόντων

Συνελήφθησαν τρεις Έλληνες και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ακόμη έναν, για διάθεση και πώληση πλήθους απομιμητικών προϊόντων, στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο αστυνομικών επιχειρήσεων για την καταπολέμηση του παρεμπορίου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας, εντοπίστηκαν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι με πλήρη εξοπλισμό εντύπωσης σημάτων επωνύμων εταιριών, ενώ κατασχέθηκαν πάνω από 22.500 είδη απομιμητικών προϊόντων ένδυσης, υπόδησης, αξεσουάρ κ.α.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

Στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού, καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου, οι Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης πραγματοποιούν αστυνομικούς ελέγχους με στόχο κυρίως την καταπολέμηση του παραεμπορίου και τη διακίνηση απομιμητικών προϊόντων.

Κατόπιν τούτου από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες επιχειρήσεις από την 25.05.2022 έως και σήμερα 27.05.2022, σε περιοχές των Δήμων Ηρακλείου και Χερσονήσου, σε συνεργασία με τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) και του 4ου τμήματος Κ.Ο.Ε. Ηρακλείου/ΕΛΥΤ Αττικής Ηρακλείου/ΑΑΔΕ. 

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, συνελήφθησαν τρείς (3) ημεδαποί (2 άντρες και γυναίκα) σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάθεση και πώληση απομιμητικών προϊόντων, πλαστογραφία και απάτη.

Επιπλέον σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ακόμη ενός ημεδαπού.

Ειδικότερα, κλιμάκιο των ανωτέρω υπηρεσιών πραγματοποίησε ελέγχους σε καταστήματα και αποθηκευτικούς χώρους σε περιοχές των Δήμων Ηρακλείου και Χερσονήσου, τα οποία κατέχουν και χρησιμοποιούν οι ημεδαποί.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 22.647 προϊόντα απομίμησης τα οποία αφορούν σε υποδήματα, είδη ρουχισμού, τσάντες, αξεσουάρ, αρώματα, καπέλα, γυαλιά ηλίου, παιδικά παιχνίδια κ.λ.π, που έφεραν πλαστά σήματα που ομοιάζουν με σήματα επωνύμων εταιριών. 

Επιπλέον, σε αποθηκευτικό χώρο ιδιοκτησίας ενός ημεδαπού εντοπίσθηκε ειδικά διαμορφωμένος χώρος με πλήρη εξοπλισμό εντύπωσης σημάτων αποτελούμενο από φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, εκτυπωτή,  θερμική πρέσα εντύπωσης για καπέλα, θερμική πρέσα εντύπωσης για ποτήρια, θερμική πρέσα εντύπωσης για μπλούζες, τρία πλαστικοποιημένα μπλοκ με δείγματα εντυπωμένων, απομιμητικά προϊόντα. Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του βρέθηκε και κατασχέθηκε πιστόλι με το γεμιστήρα του και φυσίγγια και σε βάρος του σχηματίστηκε επιπλέον δικογραφία για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Από το κλιμάκιο της ΔΙ.Μ.Ε.Α. επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα κατ’ εφαρμογή σχετικής νομοθεσίας, συνολικού ύψους 170.750 Ευρώ.

Το συνολικό ύψος της οικονομικής ζημιάς σε βάρος των δικαιούχων των εμπορικών σημάτων ξεπερνάει τα 4.000.000 ευρώ. 

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί