Υπόθεση Γεωργίας Μπίκα: Ερωτηματικά από την ξαφνική παύση του εισαγγελέα Β. Φλωρίδη

Από τα καθήκοντά του παύτηκε ο εισαγγελέας αρμόδιος για θέματα Αρχής Διαφάνειας Βασίλης Φλωρίδης, εξέλιξη που συνδέεται με την υπόθεση της  Γεωργίας Μπίκα, η οποία κατήγγειλε τον βιασμό της από γόνους γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα με την «Αυγή», ο εισαγγελέας παύτηκε από τον προϊστάμενό του στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης, κάτι που χαρακτηρίζεται από νομικούς κύκλους ως «πρωτοφανές γεγονός» στα δικαστικά χρονικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Αυγής», οι δικηγόροι της γυναίκας, πριν από λίγες ημέρες πήγαν στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και κατέθεσαν υπόμνημα ζητώντας να διερευνηθεί το ενδεχόμενο να υπήρξαν παραλείψεις στην πρόταση της εισαγγελέως Κ. Κλιάμπα, που είχε αναλάβει τη διερεύνηση της καταγγελίας, και η οποία απαλλάσσει όλους τους κατηγορούμενους προτείνοντας η υπόθεση να μπει στο αρχείο.

Το υπόμνημα είχε αποδέκτη τον εισαγγελέα Βασίλη Φλωρίδη, τον οποίο πριν από έναν χρόνο ο προϊστάμενός του, εισαγγελέας Εφετών Άγγελος Καμηλάρης είχε διορίσει ως υπεύθυνο εισαγγελέα της Αρχής Διαφάνειας για μία διετία.

Ο Β. Φλωρίδης, πηγαίνοντας προχθές στο γραφείο του, αναζήτησε το υπόμνημα, αλλά δεν το βρήκε και απευθύνθηκε στον προϊστάμενό του για να μάθει τι είχε συμβεί. Τότε έλαβε την απάντηση από τον Ά. Καμηλάρη ότι αυτή η υπόθεση δεν υπάγεται στα δικά του καθήκοντα και πως το υπόμνημα στάλθηκε στον «αρμόδιο» εισαγγελέα Πρωτοδικών…

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, όταν ο Β. Φλωρίδης διαμαρτυρήθηκε έντονα γι’ αυτή την εξέλιξη, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης του ανακοίνωσε ότι τον παύει από εισαγγελέα Αρχής Διαφάνειας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί