Κρήτη: Καταδίκη 75χρονου για τον βιασμό της ανήλικης κόρης της συντρόφου του

    Ένοχος για βιασμό σε βάρος μίας νεαρής γυναίκας (προ20ετίας όταν ήταν ανήλικη) κρίθηκε από το ΜΟΔ Χανίων ένας 75χρονος Ρεθυμνιώτης. Η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία με ψήφους 5-2 καθώς δύο ένορκοι έκριναν πως ο κατηγορούμενος θα πρέπει να αθωωθεί.

    Το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και έδωσε αναστολή στην εκτέλεση της ποινής μέχρις ότου εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο.

    Η γυναίκα είχε καταγγείλει τον πατριό της ότι την βίαζε κατ’ εξακολούθηση από την ηλικία των 13 ετών και για έξι χρόνια και η ίδια δήλωσε ότι το κατήγγειλε όταν πια, ενήλικη, βρήκε την δύναμη να το κάνει. Είχε καταγγείλει επίσης την μητέρα της για ενδοοικογενειακή βία, καθώς και τον γιο του πατριού της για απειλές σε βάρος του.

    Η νεαρή γυναίκα υποστήριξε πως η μητέρα της γνώριζε τα όσα συνέβαιναν και συγκάλυπτε τον κατηγορούμενο, ενώ ταυτόχρονα ανέφερε πως ήταν θύμα βίας επί πολλά χρόνια.

    Και οι τρεις κατηγορούμενοι δήλωσαν αθώοι υποστηρίζοντας ότι τα κίνητρα της καταγγέλλουσας ήταν οικονομικά και ότι έκανε καταγγελία αφότου γύρισε από το εξωτερικό και έμενε στο σπίτι του κατηγορούμενου.

    Το ΜΟΔ καταδίκασε τον 75χρονο σήμερα κατηγορούμενο (περίπου 55 ετών ήταν όταν σύμφωνα με την καταγγέλλουσα την βίαζε) για τον βιασμό της. Λόγω ηλικίας, του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 5 ετών, την οποία θα εκτίσει κατ’ οίκον και όχι σε σωφρονιστικό ίδρυμα αν καταδικαστεί και στο Εφετείο.

    Επιπλέον, στην μητέρα της καταγγέλλουσας επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 24 μηνών με αναστολή για ενδοοικογενειακή βία, ενώ ο τρίτος κατηγορούμενος απαλλάχθηκε λόγω παραγραφής του αδικήματος.

    goodnet.gr

    Σχετικά Άρθρα

    Αφήστε ένα σχόλιο

    * Το email σας δεν θα εμφανιστεί