Εθελοντική αιμοδοσία & εκδήλωση για τη Δωρεά Οργάνων στην Αυγενική

Την  Κυριακή 29/05/2022  

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29/05/2022 στο χώρο της εκκλησίας της ενορίας Αγίου Γεωργίου Αυγενικής και ώρες 10:00-13:30. Την αιμοδοσία διοργανώνει ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» μαζί με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αυγενικής, την Τοπική Κοινότητα και την Ενορία της Αυγενικής σε συνεργασία με την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του ΠΑΓΝΗ.  

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους δότες οργάνων από την Κρήτη

Κάθε χρόνο εδώ και περισσότερο από μια εικοσαετία συνεχίζεται μια “παράδοση” του Παγκρήτιου Συνδέσμου Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος: την Κυριακή του Τυφλού, κινητή εορτή έξι εβδομάδες μετά το Πάσχα,  τελείται λιτή εκδήλωση για να μη ξεχνούμε τους «ήρωες» που πεθαίνοντας χάρισαν ζωή σε άλλους ανθρώπους. Έτσι και φέτος, πριν την αιμοδοσία, στην Ενορία της Αυγενικής, θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των ψυχών των δοτών οργάνων από την Κρήτη, προκειμένου να εκφραστεί η ευγνωμοσύνη όλων για την προσφορά τους. 

Τιμούμε τη μνήμη των δοτών αλλά και τις οικογένειες τους που πήραν τη γενvαία απόφαση.  

Η δωρεά οργάνων είναι η «νίκη της ζωής απέναντι στο θάνατο».  

Πληροφορίες για την αιμοδοσία

Αίμα μπορούν να δώσουν όλοι οι υγιείς άνδρες και γυναίκες από 18-65 ετών. Πρέπει να είναι ξεκούραστοι, να έχουν πάρει ελαφρύ πρωινό και να έχουν μαζί τους την αιμοδοτική τους κάρτα ή το ΑΜΚΑ και την αστυνομική τους ταυτότητα.  

Σημαντικό είναι ότι ο «Αιματοκρήτης» και οι συνεργαζόμενοι φορείς δε διαθέτουν τράπεζα αίματος, ούτε διαχειρίζονται το αίμα που συλλέγεται.  Οι αιμοδότες έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τις μονάδες που έχουν προσφέρει σε περίπτωση μελλοντικής ανάγκης σε αίμα, δικής τους ή οικείων τους προσώπων. Επίσης, στον χώρο της αιμοδοσίας μπορεί να γίνει αίτηση για έκδοση ηλεκτρονικής κάρτας για όσους αιμοδότες δεν την έχουν ακόμη προμηθευτεί. 

Παράλληλα με την αιμοδοσία θα υπάρχει δυνατότητα για: 

-Ενημέρωση&Εγγραφή δωρητών μυελού οστών, σε συνεργασία με το Όραμα Ελπίδας (για τους αιμοδότες <45 ετών) 

-Ενημέρωση&Εγγραφή Δωρητών Οργάνων στο Εθνικό Μητρώο του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων 

-Ενημέρωση και παράδοση ασκού για δωρεά ομφάλιου αίματος (για έγκυες  

γυναίκες) σε συνεργασία με τη Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης 

Σας περιμένουμε για να μοιραστούμε αυτήν την όμορφη εμπειρία ζωής! 

Πληροφορίες 6978-247010 2810-239773 email aimatocritis@hotmail.com www.aimatocritis.gr 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί