Η Ένωση Γονέων Μαθητών δήμου Ηρακλείου για τις εξελίξεις με το κτίριο της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας

Ανακοίνωση της ΄Ένωσης Γονέων Μαθητών δήμου Ηρακλείου για τις εξελίξεις με το συγκρότημα της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας:

Δείτε:

Δήμος Ηρακλείου: Υπογραφή συμβάσεων για την δημιουργία κοινόχρηστων χώρων και την ενίσχυση του κτιρίου της πρώην Ακαδημίας 

Συγκρότημα Ακαδημίας- Κοινή δήλωση των εκπαιδευτικών και γονέων: Δεν θα γίνουμε νέο Καπετανάκειο!

Με ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε από τα μέλη μας, Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων στην Ακαδημία, ότι επιτέλους έπεσαν οι υπογραφές για την υλοποίηση ενός πολύ σημαντικού έργου: τη στατική ενίσχυση όλων των κτηρίων της Ακαδημίας. Πρόκειται για αποτέλεσμα πίεσης και αγώνων που έκαναν οι γονείς εδώ και 15 χρόνια και κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι τους χαρίστηκε! Το κέρδισαν με τους αγώνες τους, το κερδίσαμε με τους αγώνες μας, καθώς αποτελούσε αίτημα και της Ένωσης Γονέων Δ. Ηρακλείου.
Ωστόσο ο δρόμος είναι, όπως φαίνεται, μακρύς. Ακόμη δεν έχουν οριστεί τα σαφή χρονοδιαγράμματα (έναρξη- λήξη εργασιών), η προμήθεια οικίσκων για να κάνουν μάθημα τα παιδιά, καθώς και τα σοβαρά ζητήματα προσωρινής στέγασης των δυο ειδικών σχολείων σε συγκεκριμένο χώρο και με τις αναγκαίες υποδομές. Οι σύλλογοι εκφράζουν έντονη ανησυχία για την τύχη των δυο ειδικών σχολείων ακόμα και για τα δυο δημοτικά, καθώς δεν υπάρχει πρόβλεψη στέγασης σε περίπτωση που δεν μπορούν να παραμείνουν στην Ακαδημία. Συμμεριζόμαστε την αγωνία των συλλόγων να μην γίνουν νέο Καπετανάκειο, όπου για χρόνια ολόκληρα χρόνος και χρήμα ξοδεύτηκαν εις βάρος μαθητών, γονιών και καθηγητών…
Είναι χαρακτηριστική η καθυστέρηση και η ολιγωρία του Δήμου Ηρακλείου ώστε σχεδόν 8 μήνες μετά τον σεισμό της 27ης Σεπτέμβρη και όσους ακολούθησαν, δεν έχει φροντίσει να αποκαταστήσει τις ζημιές ή να δρομολογήσει λύσεις για τα σοβαρά στατικά προβλήματα που ούτως ή άλλως σε πολλές περιπτώσεις προϋπήρχαν του σεισμού. Έτσι «τάζει» τους λιγοστούς οικίσκους που διαθέτει σε πολλά σχολεία όπως το 7ο Δημοτικό (που ήδη στεγάζεται στο λιμάνι) και τα δυο ειδικά της Ακαδημίας.
Το πρόβλημα της σχολικής στέγης στο Δήμο Ηρακλείου είναι ακόμη πολύ οξυμένο. Στην ουσία ο σεισμός έδειξε πόσο απροστάτευτα είναι τα παιδιά μας και πόσο απροετοίμαστη είναι η πολιτεία (κράτος, δήμος και περιφέρεια) να αντιμετωπίσουν ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.
Η Ένωση Γονέων Δήμου Ηρακλείου το επόμενο διάστημα θα αναλάβει πρωτοβουλίες σχετικά με αυτά τα ζητήματα και θα βρεθεί στο πλευρό των γονιών του δήμου μας. Θα παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις τόσο στην Ακαδημία όσο και όλα τα σχολεία που χρειάζονται άμεση παρέμβαση μέσα στο καλοκαίρι – λόγω σεισμού ή και όχι- ώστε η νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει όσο το δυνατόν πιο ομαλά. Αλλά και να ληφθούν από τώρα αποφάσεις από τους αρμόδιους ώστε να δρομολογηθούν μεγάλες και σοβαρές παρεμβάσεις όπου χρειάζεται αλλά και να ξεκινήσουν επιτέλους διαδικασίες για ανέγερση νέων, σύγχρονων σχολικών μονάδων στο δήμο μας!
Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στους συλλόγους της Ακαδημίας για την επιμονή τους και την αγωνιστικότητα τους, καθώς αποτελούν παράδειγμα για όλους τους συλλόγους του δήμου μας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί