Η ώρα της απολογίας για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο

Ακριβώς έναν χρόνο από την εν ψυχρώ δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος απολογείται στο το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για το αποτροπιαστικό έγκλημα, που συγκλόνισε την κοινή γνώμη. Ο 34χρονος πιλότος καλείται να δώσει εξηγήσεις για όσα έγιναν στις 11 Μαΐου του 2021, όταν έδωσε τέλος στη ζωής της 20χρονης συζύγου του μπροστά στη νεογέννητη κόρη τους.

Ο ίδιος, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, θανάτωση ζώου (κακουργήματα), ψευδή καταγγελία περί ληστείας και ψευδείς καταθέσεις στην αστυνομία (πλημμελήματα), τις οποίες έδινε επί 37 ημέρες αφού σκηνοθέτησε την υποτιθέμενη ληστεία, θα κληθεί να απαντήσει σε ερωτήσεις του δικαστηρίου και των συνηγόρων των δύο πλευρών.

Ο κατηγορούμενος είχε αναγκαστεί να ομολογήσει το έγκλημα υπό το βάρος αδιάσειστων στοιχείων αλλά πιθανότατα θα επιχειρήσει να αιτιολογήσει την σκληρότητα απέναντι στην γυναίκα, που όπως αναφέρεται στην δικογραφία, είχε έναν αργό «αγωνιώδη» θάνατο καθώς πάσχιζε να αναπνεύσει επί έξι ολόκληρα λεπτά. Η νεαρή βρέθηκε με ένα ύφασμα τυλιγμένο στο λαιμό της, δεμένη πισθάγκωνα με το μωρό της να κοιμάται ακουμπισμένο στην πλάτη της, ενώ η Ρόξυ ήταν κρεμασμένη με το λουρί της στο κάγκελο της εσωτερικής σκάλας.

Ο πιλότος αναμένεται ότι θα προσπαθήσει να πείσει τους δικαστές ότι το έγκλημα δεν ήταν προσχεδιασμένο αλλά έγινε εν βρασμώ, ότι ο ίδιος προκλήθηκε από την «επιθετική συμπεριφορά της Καρολάιν απέναντι στο παιδί» και ότι το γεγονός ότι είχε θελήσει να παραπλανήσει τους πάντες οφειλόταν στην επιθυμία του να προστατέψει το παιδί.

«Προσπάθησε να σκοτώσει ό,τι ήταν προέκταση της Καρολάιν»
Χθες κατέθεσε ο πραγματογνώμονας της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, που συνέταξε την έκθεση για το ρολόι του θύματος και την κάμερα ασφαλείας του σπιτιού από την οποία ο κατηγορούμενος είχε αφαιρέσει την κάρτα μνήμης.

Σε ό,τι αφορά την καταγραφή 17 βημάτων μέσα σε 5 δευτερόλεπτα, το χρονικό διάστημα που η ιατροδικαστής υποστηρίζει ότι η Καρολάιν κοιμόταν, ο μάρτυρας εξήγησε το εξής: «Το ρολόι αντιλαμβάνεται κίνηση και τη μεταφράζει σε βήματα και μέτρα. Μπορεί να κουνήθηκε στον ύπνο ή να κούνησε το χέρι».

Κατάθεση έδωσε επίσης και εν ενεργεία δικαστική λειτουργός, την οποία πρότεινε η Πανελλήνια Φιλοζωϊκή Ομοσπονδία που παρίσταται ως Πολιτική Αγωγή στην δίκη για τον άγριο θάνατο της σκυλίτσας της Καρολάιν. «Ο κύριος κατηγορούμενος προσπάθησε να σκοτώσει ό,τι ήταν προέκταση του εαυτού της Καρολάιν» τόνισε η μάρτυρας, η οποία ανέφερε πως ποτέ άλλοτε δεν γνωρίζει να έχει συμβεί ανάλογο περιστατικό με τόσο φρικτή θανάτωση ζώου με δράστη τον ιδιοκτήτη του.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί