Κρητικοί οι τρεις στρατιώτες που καταγγέλλονται για βιασμό φαντάρου κατ’ εντολήν αξιωματικού

Οι πληροφορίες που έδωσε στον εισαγγελέα ο νεαρός «δείχνουν» το ποιοι μπορεί να είναι οι στρατιώτες και ο αξιωματικός που αναφέρεται ως ηθικός αυτουργός

Αναλυτικά στοιχεία για την υπόθεση βιασμού νεοσύλλεκτου στρατιώτη στο «Μεγάλο Πεύκο» και την εξέλιξη της δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης παρουσιάστηκαν στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Open. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο 32χρονος έκανε την καταγγελία για βιασμό την ημέρα της κατάταξής του στις ειδικές δυνάμεις, στις 21 Μαΐου του 2009, κατ’ εντολή αξιωματικού και συγκεκριμένα του λογαγού του, μετά από διαπληκτισμό με τον ίδιο.

Δείτε επίσης: Σοκαριστική καταγγελία για βιασμό φαντάρου κατ’ εντολήν αξιωματικού (Βίντεο)

Η μήνυση την οποία κατέθεσε τον περασμένο Μάρτιο, δώδεκα χρόνια μετά το συμβάν -αφού είχε προηγηθεί κύμα αποκαλύψεων σεξουαλικής κακοποίησης στους χώρους του αθλητισμού και και του πολιτισμού- αναφέρει ότι τον οδήγησαν στο ιατρείο, όπου έπεσε θύμα βιασμού. 

Η στρατιωτική Δικαιοσύνη διενεργεί προκαταρκτική έρευνα για τις καταγγελίες περί ηθικής αυτουργίας του λογαγού, της εμπλοκής τριών στρατιωτών που υπηρετούσαν εκεί (ενός ως φυσικού αυτουργού του βιασμού και δύο ως συνεργών), αλλά και δύο ψυχολόγων γιατρών που φέρονται να μην έκαναν τίποτα για να αποτρέψουν τον βιασμό.

Την επομένη του συμβάντος ο νεαρός ζήτησε και πήρε αναβολή και έφυγε από το στρατόπεδο. Τελικά, υπηρέτησε τη θητεία του μετά από 1,5 χρόνο (και μάλιστα κατά τον δικηγόρο του και πάλι στις ειδικές δυνάμεις, αυτή τη φορά στους “βατραχανθρώπους”. Η καταγγελία έγινε χωρίς ο νεαρός να γνωρίζει τα στοιχεία αυτών που καταγγέλλει και ερευνάται το αν οι πληροφορίες που έχει καταθέσει ο ίδιος στον εισαγγελέα της στρατιωτικής Δικαιοσύνης οδηγούν στην ταυτοποίησή τους.

Κατά τον δικηγόρο του, οι πληροφορίες που έχει δώσει στις δύο καταθέσεις στον εισαγγελέα είναι ικανές να οδηγήσουν στην ταυτοποίηση των φερόμενων ως δραστών. Όπως υποστηρίζει, οι τρεις στρατιώτες έχουν καταγωγή από την Κρήτη και ζήτησαν και πήραν αναβολή την ίδια ημέρα που το έκανε κι εκείνος. Ο λοχαγός που προσδιορίζεται ως ηθικός αυτουργός μπορεί κατά τον ίδιο τρόπο να ταυτοποιηθεί, πάντα κατά τον δικηγόρο του καταγγέλλοντα, επειδή ο διαπληκτισμός που περιγράφεται κλιμακώθηκε επειδή το θύμα προσέβαλε την μητέρα του αξιωματικού η οπόία είχε πεθάνει λίγες ημέρες νωρίτερα.

ΑΥΓΗ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί