Στο πλευρό των εργαζομένων στον ΟΑΕΔ τα Εργατικά Κέντρα Κρήτης και Ρόδου

Την στήριξή τους εκφράζουν μέσω ανακοίνωσής τους τα Εργατικά Κέντρα Κρήτης και Ρόδου στους εργαζόμενους στον ΟΑΕΔ, χαρακτηρίζοντας δίκαιο τον αγώνα τους και καταγγέλλοντας τη στάση της κυβέρνησης , η οποία επιλέγει αντί του διαλόγου με τους εργαζομένους για την εξεύρεση λύσεων, να λειτουργήσει για άλλη μια φορά κατασταλτικά, καθώς ο ίδιος ο Διοικητής του ΟΑΕΔ στράφηκε δικαστικά εναντίον της Ομοσπονδίας Εργαζομένων του Οργανισμού, προκειμένου να κηρύξει την απεργία τους στις 12 Απριλίου ως παράνομη και καταχρηστική. 

Στην ανακοίνωση των Εργατικών Κέντρων αναφέρεται:

Τα Εργατικά Κέντρα Κρήτης και Ρόδου εκφράζουν την αμέριστη στήριξη και συμπαράστασή τους στους συναδέλφους εργαζόμενους στον ΟΑΕΔ και στον δίκαιο αγώνα τους, ώστε να μπορεί ο Οργανισμός να ασκεί απρόσκοπτα το έργο της προστασίας και στήριξης των ανέργων της χώρας.

Τα Εργατικά Κέντρα καταγγέλλουν την στάση της Κυβέρνησης, η οποία επιλέγει αντί του διαλόγου με τους εργαζομένους για την εξεύρεση λύσεων, να λειτουργήσει για άλλη μια φορά κατασταλτικά, καθώς ο ίδιος ο Διοικητής του ΟΑΕΔ στράφηκε δικαστικά εναντίον της Ομοσπονδίας Εργαζομένων του Οργανισμού, προκειμένου να κηρύξει την απεργία τους στις 12 Απριλίου ως παράνομη και καταχρηστική. 

Επίσης  τα Εργατικά Κέντρα Κρήτης και Ρόδου καταδικάζουν την επίθεση δυνάμεων των ΜΑΤ σε βάρος των απεργών του ΟΑΕΔ, οι οποίοι όπως οι ίδιοι κατήγγειλαν, απωθήθηκαν από δυνάμεις της αστυνομίας όταν επιχείρησαν κατά τη συγκέντρωσή τους στον Άλιμο να μπουν μέσα στο κτήριο για να παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου. 

Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι αυτή η ακόμη μία αντεργατική παρέμβαση του Υπουργού Εργασίας Κ. Χατζηδάκη, έπειτα από το «περίφημο» πλέον νομοσχέδιό του το οποίο έχει ήδη επιφέρει έκρηξη απολύσεων και αύξηση της ανεργίας, σε συνδυασμό με την ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων αλλά και τις απρόκλητες επιθέσεις εις βάρος απεργών, θα μας βρίσκουν πάντοτε απέναντι. 

                    ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

                                        ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

                                        ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΕΘΥΜΝΟY

                                        ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΔΟΥ

                                       ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΝΙΩΝ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί