3ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Σε ζωντανή μετάδοση οι εργασίες της 2ης ημέρας

Ξεκινούν και επίσημα σήμερα, Παρασκευή, οι εργασίες του 3ου Συνεδρίου μετά τη χθεσινή έναρξη με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο κατάμεστο στάδιο, τους χαιρετισμούς προοδευτικών πολιτικών από όλη την Ευρώπη και εκπρόσωπων κομμάτων και την ανάδειξη του προεδρείου.

Δείτε επίσης: Α. Τσίπρας: Δεν ερχόμαστε να διαχειριστούμε την τραγική κατάσταση του Μητσοτάκη. Ερχόμαστε να την αλλάξουμε εκ βάθρων! (βίντεο)

Πανηγυρική έναρξη στο 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ – Α. Τσίπρας: Η ώρα της πολιτικής αλλαγής έχει ήδη φτάσει (φωτο-βίντεο)

Α. Τσίπρας μέσα σε αποθέωση: Είμαστε περήφανοι για αυτές τις 12 παρεμβάσεις που έκανε η κυβέρνησή μας (βίντεο)

Όλες οι εργασίες του συνεδρίου θα μεταδίδονται με livestreaming από το https://synedrio.syriza.gr/ 

Τα θεματικά τραπέζια

Εκτός από τις ομιλίες των συνέδρων από όλη την Ελλάδα, θα διοργανωθούν και θεματικά τραπέζια για όλα τα βασικά ζητήματα της επικαιρότητας. Σήμερα θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις για την πανδημία, τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις διεθνείς εξελίξεις, καθώς και για την κλιματική κρίση. Αύριο, Σάββατο, θα λάβουν χώρα τα τραπέζια διαλόγου για την εργασία, την οικονομία και το ζήτημα των θεσμών και της δημοκρατίας στην χώρα μας.

Το πρώτο τραπέζι της σημερινής ημέρας αφορά την πανδημία και θα συμμετάσχουν ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ανδρέας Ξανθός, ο καθηγητής Αιματολογίας στο Πανεπιστήμιο Paris VI Γρηγόρης Γεροτζιάφας, ο καθηγητής Ιατρικής και ογκολόγος στο Χάρβαρντ Όθωνας Ηλιόπουλος και η καθηγήτρια ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθύντρια του Ινστιτούτου Prolepsis Αθηνά Λινού. Συντονίζει ο Παναγιώτης Καλαράς, από το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί το τραπέζι για τα διεθνή θέματα και τον πόλεμο στην Ουκρανία με συμμετοχή του τομεάρχη Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Γιώργου Κατρούγκαλου, του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Βαγγέλη Αποστολάκη, της αναπληρώτριας καθηγήτριας Συγκριτικής Πολιτικής στο Πάντειο Μαριλένας Κοππά και του καθηγητή διεθνών σχέσεων και διευθυντή του Ινστιτούτου Διεθνών Υποθέσεων Κώστα Φίλη. Συντονίζει ο Νεκτάριος Μπουγδάνης, από το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων και Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Τελευταίο τραπέζι για σήμερα είναι αυτό για την κλιματική κρίση και την ενέργεια, που συντονίζουν οι συντονιστές των σχετικών τμημάτων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Σωτήρης Μπούζας και Γιώργος Χονδρός. Στη συζήτηση συμμετέχουν οι αρμόδιοι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Σωκράτης Φάμελλος και Πέτη Πέρκα, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, ο πρώην υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης, ο καθηγητής Δικαίου της Ενέργειας στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς Νίκος Φαραντούρης και η Νατάσα Ρωμανού, συνεργαζόμενη καθηγήτρια με το Πανεπιστήμιο Columbia και ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Διαστημικών Μελετών Goddard της NASA.

Για σύνδεση μέσω κινητού:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί