Σαϊντού: Κύμα συμπαράστασης για τον αριστούχο πρόσφυγα που απειλείται με απέλαση (φωτο)

Ο Σαϊντού, ο 18χρονος πρόσφυγας και αριστούχος μαθητής, που απειλείται με απέλαση την Τετάρτη, παρέλασε σήμερα για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Τον μαθητή «συνόδευσε» ολόκληρη η κοινότητα του σχολείου του, καθώς υπήρξαν απειλές από ακροδεξιούς. 

Την Τετάρτη πρόκειται να κριθεί σε δεύτερο βαθμό η απέλασή του, ενώ η ΕΛΜΕ της περιοχής έχει προκηρύξει στάση εργασίας προκειμένου οι καθηγητές του και οι συμμαθητές του να του συμπαρασταθούν.

Δείτε τις φωτογραφίες από την παρέλαση του Σαϊντού Καμαρά.

σαιντου καραμα παρελαση
(avgi.gr)
σαιντού καμαρά παρέλαση
(avgi.gr)
σαιντού καμαρά παρέλαση
(avgi.gr)

Η ιστορία του Σαϊντού

Ο Σαϊντού Καμαρά ήρθε στην Ελλάδα μόνος του το Νοέμβριο του 2019 σε ηλικία 16 ετών και αρχικά έμεινε για ενάμιση χρόνο σε δομή ημιαυτόνομης/εποπτευόμενης διαβίωσης της International Rescue Committee (IRC) Hellas. Μόλις εγκαταστάθηκε στη χώρα, άρχισε να πηγαίνει στο 1ο ΓΕΛ Αγίου Δημητρίου και να περνάει με επιτυχία τις τάξεις, αριστεύοντας στα μαθήματα και βρήκε νέα στέγη σε διαμέρισμα για άτομα άνω των 18 ετών.

Παρόλα αυτά, τον Δεκέμβριο έλαβε απορριπτική απόφαση στην αίτηση ασύλου που είχε υποβάλλει με αποτέλεσμα να πρέπει να εγκαταλείψει αναγκαστικά τη χώρα, κάτι που πρόκειται να γίνει μετά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Η «απάντηση» του υπουργείου Μετανάστευσης

Πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής σχολίασαν ότι η διαδικασία εξέτασης του αιτήματος ασύλου στον Σαϊντού Καμαρά έλαβε χώρα βάσει του Διεθνούς Δικαίου και της κείμενης νομοθεσίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο «πολίτης τρίτης χώρας έχει λάβει απορριπτική απόφαση α’ βαθμού. Επισημαίνεται ότι επί της απόφασης έχει ασκηθεί προσφυγή, η οποία θα εκδικαστεί από την αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή Προσφυγών στις 30 Μαρτίου».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί