Συμφωνία για προμήθεια φυσικού αερίου της ΕΕ από τις ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ και η ΕΕ ανακοίνωσαν σήμερα τη δημιουργία ομάδας εργασίας που θα έχει στόχο τη μείωση της εξάρτησης της Ευρώπης από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα, λόγω του πολέμου που διεξάγει η Ρωσία στην Ουκρανία.

Οι ΗΠΑ θα προσπαθήσουν να παράσχουν φέτος στην Ευρώπη επιπλέον 15 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα υγροποιημένου φυσικού αερίου, στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας που αποκαλύφθηκε από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Οι ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν μέτρα για να περιοριστεί ο αντίκτυπος των υψηλών τιμών ενέργειας στους καταναλωτές καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία “καταστρέφει” τον πληθυσμό της ΕΕ, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός του Βελγίου Αλεξάντερ ντε Κρο σε δημοσιογράφους προσερχόμενος στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

“Η ΕΕ δεν αφορά μόνον μεγάλες αρχές, μεγάλες συναντήσεις και Αμερικανούς προέδρους”, σημείωσε.

Η σημερινή συνάντηση “αφορά τα καθημερινά ζητήματα του κόσμου και αυτά είναι το ηλεκτρικό ρεύμα και το τιμολόγιο φυσικού αερίου των ανθρώπων και αυτός είναι ο αντίκτυπος που βλέπουμε σήμερα αυτού του πολέμου στην Ουκρανία (…) οπότε πρέπει να παρέμβουμε και ελπίζω αυτή τη φορά να έχουμε μέτρα που θα έχουν επίδραση”, πρόσθεσε.

Η ΕΕ χρειάζεται να αγοράζει από κοινού και να παρεμβαίνει στην αγορά για τη μείωση των τιμών, υπογράμμισε.

Καταστρέφουμε τον πληθυσμό μας και τα δημοσιονομικά με αυτές τις υψηλές τιμές. Είμαστε σε πόλεμο και σε έναν πόλεμο χρειάζεται να ληφθούν έκτακτα μέτρα”, κατέληξε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί