Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου αποχαιρετά τον Παύλο Ομηρόλη

Με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου, αποχαιρετά τον επιχειρηματία Παύλο Ομηρόλη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την προηγούμενη εβδομάδα σε ηλικία 93 ετών.

Στην ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρεται:

Όταν ένας αξιόλογος άνθρωπος φεύγει από την ζωή συνηθίζεται, να εκφωνείται επικήδειος λόγος σχετικά με την ζωή, τη δράση και την προσφορά του αποδημήσαντος.

Οι πρόγονοι μας από αρχαιοτάτων χρόνων πίστευαν ότι η αρετή, η τιμιότης και η προσφορά, πρέπει να βραβεύονται, γιατί όπου βραβεύεται η αρετή, εκεί ξεφυτρώνουν άριστοι άνθρωποι.

Και επειδή ο αποδημήσας Παύλος Ομηρόλης ήταν ένα αξιόλογο άτομο της κοινωνίας μας, γεμάτο προσφορά και καλοσύνη, αξίζει να πούμε δύο λόγια αντάξια της προσωπικότητάς του.

Ο Παύλος Ομηρόλης ήταν ένας από τους παλαιότερους και γνωστότερος εμπόρους του Ηρακλείου που με όραμα και πολύ δουλειά κατάφερε να δημιουργήσει το πρώτο πολυκατάστημα στην Κρήτη και να τιμήσει τον εμπορικό κλάδο.

Ήρθε ορφανός σε ηλικία 10 χρονών από την Αίγυπτο και κατάφερε ξεκινώντας από ένα τραπεζάκι μέσα στην κεντρική αγορά της πόλης μας να ανοίξει το πρώτο του μαγαζί στην 1866. Περνώντας τα χρόνια η αφοσίωση του στη δουλειά αλλά και η τιμιότητά του τον βοήθησαν να επεκταθεί και να φτιάξει το πρώτο πολυώροφο πολυκατάστημα του Ηρακλείου. 

Ο Παύλος δεν εγκατέλειψε την εργασία του ακόμη και όταν πήρε σύνταξη. Συνέχισε σε καθημερινή βάση να πηγαίνει στο μαγαζί του και να δίνει τις πολύτιμες συμβουλές του στα παιδιά του που τον διαδέχθηκαν.

Είχε την ευτυχία να δημιουργήσει μία καλή και άξια οικογένεια με την Αργυρώ Δανδάλη και να αποκτήσουν τρία εξαίρετα παιδιά που θα συνεχίσουν να τιμούν το όνομά του.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί