«Να κηρυχθεί παράνομη η σύσταση και λειτουργία φιλοναζιστικού – φιλοφασιστικού κόμματος»

Πρόταση προς την κυβέρνηση να κηρύξει παράνομη τη σύσταση φιλοναζιστικού ή φιλοφασιστικού κόμματος, όπως έχουν κάνει άλλες ευρωπαϊκές χώρες, από το ΜέΡΑ25, τονίζοντας ότι πρέπει να τιμηθούν όσοι έδωσαν τη μάχη ενάντια στον φόβο και τον φασισμό.

Με αφορμή την καταδικαστική απόφαση για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, ο βουλευτής του ΜέΡΑ25, Κρίτων Αρσένης, δήλωσε:

«Η μάχη ενάντια στον φόβο και τη βία του φασισμού κράτησε επτά χρόνια. Κάποιοι είπαν “Ως εδώ” με τη ζωή τους. Ήρθαν πίσω τους κάποιοι με το θάρρος τους, την επιμονή τους, την αυτοπειθαρχία τους να μετατρέψουν τη θυσία σε αποτέλεσμα. Μάρτυρες, οικογένειες, δικηγόροι, δικαστές – παρά τον εκφοβισμό, τις απειλές για τους ίδιους και τους ανθρώπους που αγαπούν – στάθηκαν στο ύψος τους, ξεπέρασαν τον εαυτό τους για να μας δώσουν πίσω ό,τι βρισκόταν σε κίνδυνο: Το δικαίωμα σε εμάς και στα παιδιά μας να σκεφτόμαστε, να μιλάμε και να πράττουμε ελεύθερα.

»Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά κάθε έναν τους ξεχωριστά. Η ιστορία γράφεται από ανθρώπους που παίρνουν μια ξεκάθαρη στάση στα πράγματα και την υπερασπίζονται ανεξαρτήτως κόστους. Από στοιχειώδη σεβασμό στον αγώνα τους, οφείλει η κυβέρνηση να κηρύξει παράνομη τη σύσταση φιλοναζιστικού ή φιλοφασιστικού κόμματος, όπως έχουν κάνει άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί