Ιβάν Σαββίδης: Φυλάκιση 25 μηνών για την εισβολή με όπλο στην Τούμπα

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κρίθηκε ένοχος για παράνομη είσοδο στο γήπεδο (χωρίς τις επιβαρυντικές περιστάσεις του αθλητικού νόμου), και για κατοχή όπλου

Ποινή φυλάκισης 25 μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε συνολικά το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, για την είσοδό του με όπλο στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, κατά τον αγώνα του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ τον Μάρτιο του 2018.

Ο ομογενής επιχειρηματίας κρίθηκε ένοχος για την παράνομη είσοδο στο γήπεδο (χωρίς τις επιβαρυντικές περιστάσεις του αθλητικού νόμου), όπως επίσης για κατοχή όπλου.

Παράλληλα, στον τότε αθλητικό διευθυντή της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ Λούμπος Μίχελ το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 10 μηνών, με τριετή αναστολή, κρίνοντάς τον ένοχο για παράνομη είσοδο στο γήπεδο.

Όσον αφορά στην κατηγορία για εκτόξευση απειλών, ενέργεια που κατά το κατηγορητήριο, στρεφόταν κατά του διαιτητή της αναμέτρησης Γιώργου Κομίνη, το δικαστήριο, τον έκρινε αθώο.

Και στους δύο κατηγορούμενους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Σημειώνεται ότι με την ίδια απόφαση επιβλήθηκε στον Ιβάν Σαββίδη και στον Λούμπος Μίχελ απαγόρευση προσέλευσης και παρακολούθησης αθλητικών εκδηλώσεων του ΠΑΟΚ, σε οποιοδήποτε άθλημα, για τρία χρόνια, όπως επίσης και παρουσία στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής. Και η συγκεκριμένη ποινή, όμως, αποφασίστηκε να ανασταλεί ενόψει του Εφετείου.

Υπενθυμίζεται ότι η αθλητική δικαιοσύνη είχε τιμωρήσει τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για τρία χρόνια και πρόστιμο 100.000 ευρώ, ενώ στον Λ. Μίχελ είχε επιβληθεί απαγόρευση εισόδου για τρεις μήνες και πρόστιμο 15.000 ευρώ.

Τέλος, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο έκρινε αθώους τα έξι άτομα της προσωπικής φρουράς του Ιβ. Σαββίδη που κατηγορούνταν για την ίδια υπόθεση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί