Euroferry Olympia: Εντοπίστηκε δεύτερος νεκρός στο πλοίο

Σύμφωνα με πληροφορίες η σωρός ήταν εκτός οχήματος – Μετά τον εντοπισμό του πτώματος ο αριθμός των αγνοουμένων ανέρχεται στους εννέα

Δεν έχει τέλος η τραγωδία με το Euroferry Olympia, το πλοίο που έπιασε φωτιά ανοιχτά της Κέρκυρας, καθώς εντοπίστηκε ένα ακόμη πτώμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πτώμα εντοπίστηκε απανθρακωμένο εντός του δεύτερου γκαράζ από στελέχη της 6ης ΕΜΑΚ Πάτρας και της 5ης ΕΜΑΚ Ιωαννίνων που ερευνούν το πλοίο, το οποίο την Τετάρτη ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι του Αστακού. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η σωρός του ήταν εκτός οχήματος.

Στο σημείο βρίσκονται τρία ρυμουλκά και πλοιάριο της πυροσβεστικής υπηρεσίας προκειμένου, αν υπάρξει κάποια αναζωπύρωση, να μπορέσει να συνδράμει. Στη συνέχεια θα γίνουν εργασίες για τη διάνοιξη του καταπέλτη και απομάκρυνση κάποιων φορτηγών προκειμένου στελέχη της πυροσβεστικής υπηρεσίας να μπορέσουν να ξεκινήσουν εκ νέου την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης των τουλάχιστον 9 ατόμων που αγνοούνται.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση για μετακίνηση του πλοίου σε τέτοια μεγάλη απόσταση, από τη θαλάσσια περιοχή Κασσιόπη βόρεια της Κέρκυρας, έχει προκαλέσει την οργή των συγγενών τους που τονίζουν ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος για τις έρευνες.

«Τελείως εσφαλμένη» χαρακτήρισε την απόφαση να μετακινηθεί το πλοίο στον Αστακό ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας, που εκπροσωπεί τη σύζυγο του ενός Έλληνα αγνοούμενου οδηγού φορτηγού. «Δεν στέκει με βάση τη λογική. Δεν μπορεί να υπάρχουν 10 άνθρωποι εγκλωβισμένοι και να χάνονται 15-17 ώρες για να ταξιδεύει με 2 μίλια την ώρα το πλοίο» τόνισε στην ΕΡΤ, σημειώνοντας ότι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού οι έρευνες έχουν σταματήσει.

Το Euroferry Olympia
(INTIME NEWS/ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΡΑΒΑΤΟΣ)

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Euroferry Olympia: Εντοπίστηκε δεύτερος νεκρός στο πλοίο”

  1. ως πότε;

    Οι άνθρωποι του λαού πλέον σε αυτή τη χώρα, οι άνθρωποι της βιοπάλης, είναι σαν να μην υπάρχουν… Οι κυβερνώντες δείχνουν στον κόσμο τόση περιφρόνηση, τόση υποτίμηση, μέχρι ο τελευταίος της τοπικής αυτοδιοίκησης προσβάλλει το λαό.
    Αυτάρεσκα και υπεροπτικά, ορισμένοι γεμίζοντας και τις τσέπες τους, “βασιλεύουν” σε ένα λαό που τον ονομάζουν “ευάλωτο”, “ευπαθή”, “ανάπηρο”, “αδύναμο”, “εύθραυστο”, επείδη δεν έχει αξιοπρεπή δουλειά, ή δεν έχει καθόλου δουλειά, ή η σύνταξη δεν φτάνει για τους γιατρούς κτλ…
    Και μετά μας λένε κάτι άλλα παπαγαλάκια “η εξαθλίωση δεν αρκεί για να δημιουργήσει επαναστατική διάθεση”…

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί