Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν το Κίεβο για ρωσική εισβολή μέσα στο επόμενο 48ωρο

Το γνωστό αμερικανικό περιοδικό αναφέρει ότι το Πεντάγωνο βλέπει ρωσικές αεροπορικές επιδρομές, πυραύλους κρουζ και χερσαία εισβολή

Για στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία εντός των επομένων 48 ωρών προειδοποίησαν οι ΗΠΑ την Ουκρανία όπως μεταδίδει το γνωστό αμερικανικό περιοδικό Newsweek.

«Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν ενημέρωσε τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι για πληροφορίες περί πλήρους κλίμακας εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Όπως αποκάλυψαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ στο Newsweek, ο Ζελένσκι έχει λάβει προειδοποίηση ότι η Ρωσία είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσει μια εισβολή εντός 48 ωρών» σημειώνεται στο δημοσίευμα.

«Σύμφωνα με αναφορές από την περιοχή, η Ρωσία παραβίασε τον ουκρανικό εναέριο χώρο νωρίτερα σήμερα, πετώντας πιθανά αναγνωριστικά αεροσκάφη για σύντομο χρονικό διάστημα», αναφέρει το αμερικανικό περιοδικό.

Πηγή κοντά στην κυβέρνηση του Ζελένσκι επιβεβαίωσε επίσης στο Newsweek ότι ελήφθη μια τέτοια προειδοποίηση, αλλά σημείωσε ότι αυτή ήταν η τρίτη φορά μέσα σε ένα μήνα που το Κίεβο κλήθηκε να προετοιμαστεί για επικείμενη μεγάλης κλίμακας στρατιωτική εντολή από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Είναι σίγουρα πιθανό», είπε η πηγή. «Ο Πούτιν δεν μπορεί να κρατήσει τόσα πολλά στρατεύματα στο πεδίο για πολύ ακόμη».

Οι πληροφορίες του Πενταγώνου μιλούν για ρωσικές αεροπορικές επιδρομές, πυραύλους κρουζ και χερσαία εισβολή, σύμφωνα με τον αξιωματούχο των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ.

Η πληροφορία επιβεβαιώθηκε από δεύτερο αξιωματούχο των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, ο οποίος τόνισε τον ολοκληρωμένο χαρακτήρα της στρατιωτικής επιχείρησης που ανέμενε το Πεντάγωνο από τη Ρωσία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί