Ηράκλειο: Στάση εργασίας των φαρμακοποιών για τις ελλείψεις

Στάση εργασίας των Φαρμακοποιών Νομού Ηρακλείου για τις ελλείψεις φαρμάκων

Όπως έχετε πληροφορηθεί ο Ηρακλείου αύριο Τετάρτη 23/02 αποφάσισε στάση εργασίας για μια μόνο ώρα ως διαμαρτυρία για το μεγάλο θέμα των ελλείψεων.

Εμείς ως παράταξη είμαστε πάντα υπέρ οποιασδήποτε μορφής κινητοποίησης . Δεν υπάρχει όμως μεγαλύτερη υπονόμευση του οποιουδήποτε αγώνα από μια αποτυχημένη υλοποίηση. Από την πρώτη στιγμή θέσαμε στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΣ Ηρακλείου:

Ότι σε οποιαδήποτε απόφαση για κινητοποίηση που αφορά τον κλάδο πρέπει να συμμετέχει η βάση , είτε με την μορφή έκτακτης ΓΣ ή εάν δεν γίνεται με την μορφή ανοιχτού ΔΣ . Όπως και είμαστε αντίθετοι στην ωριαία στάση εργασίας με το πρόσχημα να δοθεί κίνητρο συμμετοχής στους συναδέλφους σε αντίθεση με την αρχική πρόταση του προεδρείου για δίωρη στάση . Η συμμέτοχη στον αγώνα δεν γίνεται με τρικ και προσχήματα , ούτε με προστάγματα , αλλά με έμπνευση και προτροπή , δε θα πείσεις κανένα με ένα μήνυμα να κάνει μια στάση εργασίας απλά επειδή του το λες . Η αγωνιστική στάση θέλει ενσωμάτωση του κλάδου ενημέρωση και διεργασία με την βάση . Τίποτα από τα παραπάνω δεν έγινε.

Τα προβλήματα των φαρμακοποιών του κλάδου δεν είναι μόνο οι ελλείψεις των φαρμάκων και πρέπει να τίθεται η διεκδίκηση τους σε κάθε κινητοποίηση . Εάν δεν πράττεις κατά αυτόν τον τρόπο , νομιμοποιείς την πολιτεία στο να συνεχίζει να τα αγνοεί . Θέματα όπως το ωράριο , η κατάργηση του rebate , η φορολόγηση των φαρμακείων , το ιδιοκτησιακό , η κατάργηση του κλειστού προϋπολογισμού και η αύξηση των δαπανών για την υγεία πρέπει να είναι ο διεκδικητικός πυλώνας του κλάδου και δεν πρέπει οι συνάδελφοι να εφησυχάζονται.

Συνάδελφοι , να ξεκαθαρίσουμε τέλος, ότι η θέση μας ως παράταξη για το πρόβλημα των ελλείψεων είναι ξεκάθαρη . Όσο το φάρμακο χαρακτηρίζεται ως εμπόρευμα και όχι ως κοινωνικό αγαθό , στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης (βάση της συνθήκης του Μάαστριχτ) επιτρέπεται η διακίνηση του φαρμάκου ως εμπορικό προϊόν και δεν μπορεί κανένας να την περιορίσει . Αν σε αυτό προσθέσουμε ότι η κυβέρνηση η ιδία το αβαντάρει ως εξαγώγιμο προϊόν ( μην ξεχνάμε ότι είναι στις πρώτες θέσεις των προϊόντων που εξάγει η χωρά μας ) , τότε να μην τρέφουμε αυταπάτες ότι το καπιταλιστικό σύστημα που στηρίζεται στην εμπορευματοποίηση και στο κέρδος θα δώσει ποτέ πολιτική λύση στο μεγάλο πρόβλημα των εξαγωγών . Έτσι το μόνο που θα εισπράττουμε θα είναι ευχολόγια και υποσχέσεις .

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί