Euroferry Olympia: Αγωγή κατά της πλοιοκτήτριας εταιρείας από την οικογένεια νεκρού οδηγού

Πέμπτη μέρα ερευνών για τους εγκλωβισμένους του Euroferry Olympia με την οργή των συγγενών να ξεχειλίζει μετά (και) την απόφαση του υπουργείου Ναυτιλίας να ξεκινήσει η ρυμούλκηση του «EUROFERRY OLYMPIA» στο λιμάνι Πλατυγιαλίου Αιτωλοακαρνανίας.

Με τις ευθύνες να αναζητούνται αγωγή και μήνυση κατά της πλοιοκτήτριας εταιρείας (Grimaldi) του Euroferry Olympia κατέθεσε η οικογένεια του Βαγγέλη Μαλεσιάδα ο οποίος έχασε τη ζωή του στο φλεγόμενο πλοίο που εκτελούσε το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα – Μπρίντιζι.

Η οικογένεια του νεκρού έδωσε εντολή στον δικηγόρο Γιάννη Μαρακάκη.

«Οι ευθύνες είναι ακέραιες, αναλλοίωτες, και βαρύνουν μόνο την εταιρεία, η οποία εδώ και χρόνια χρησιμοποιεί την ίδια τακτική, ήτοι με τη μέθοδό της και το απαράδεκτο service της οδηγεί ουσιαστικά αν μη τι άλλο τους οδηγούς φορτηγών να επιλέγουν για την ξεκούρασή τους μόνο τις καμπίνες των φορτηγών τους. Τα δε οχήματα σε αυτήν την παγίδα θανάτου είναι τόσο ασφυκτικά τοποθετημένα το ένα δίπλα στο άλλο που είναι αδύνατον ακόμη και οι πόρτες να ανοίξουν. Θα αναζητήσουμε το μάξιμουμ των αποζημιώσεων που προβλέπουν ο νόμος και τα συμβατικά κείμενα και θα επιδιώξουμε την ποινική δίωξη των υπευθύνων, που ευθύνονται για αυτή την τραγωδία, που, δυστυχώς, δεν διαφέρει πολύ από αυτά που ζήσαμε με το Νόρμαν Ατλάντικ», ανέφερε ο Γ. Μαρακάκης.

Ρυμουλκείται στην Αιτωλοακαρνανία

Το πρωί της Τρίτης, το υπουργείο έκανε γνωστό ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημέρωσε το υπουργείο ότι έχουν εξαντληθεί οι επιχειρησιακές δυνατότητες έρευνας και διάσωσης επί του πλοίου στη σημερινή του θέση. Για τον λόγο αυτό, ζήτησε την μετακίνησή του σε ασφαλή λιμένα, προκειμένου να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι επιχειρήσεις των στελεχών της ΕΜΑΚ με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

Το υπουργείο Ναυτιλίας επικοινώνησε με την εταιρεία που έχει αναλάβει τη διαχείριση της ναυαγιαίρεσης για τις κατάλληλες και ασφαλείς ενέργειες, με σκοπό τη ρυμούληση του πλοίου στο λιμάνι Πλατυγιαλίου. Η μετακίνηση και η διαμονή των συγγενών των αγνοουμένων στο λιμάνι της Αιτωλοακαρνανίας θα γίνει με φροντίδα και μέριμνα του υπουργείου, όπως επισημαίνει το ίδιο.

Ωστόσο, οι συγγενείς των 10 εγκλωβισμένων οδηγών, μόλις ενημερώθηκαν από το Λιμενάρχη της Κέρκυρας γι’ αυτή την απόφαση εξοργίστηκαν, καθώς εκτιμούν ότι θα χαθεί πολύτιμος χρόνος από τις έρευνες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί