Στ. Αραχωβίτης: Εγκληματική η απόλυση υγειονομικών μέσα στην πανδημία

Αναφορά κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στ. Αραχωβίτης, με αφορμή τις εγκληματικές, συνεχιζόμενες αναστολές εργασίας και τις επικείμενες απολύσεις των υγειονομικών, εν μέσω πανδημίας, που έχουν εξαντλήσει οικονομικά και ψυχικά τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και τις ίδιες τις δομές του υποστελεχωμένου ΕΣΥ, όπως αυτές αποτυπώθηκαν στη σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ του Νομού Λακωνίας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: «Ανακοίνωση της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Νομού Λακωνίας για την επιστροφή υγειονομικών στην εργασία τους»

Ο βουλευτής Σταύρος Αραχωβίτης καταθέτει προς τον κ. Υπουργό Υγείας αναφορά την Ανακοίνωση της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Νομού Λακωνίας με θέμα: «Άμεση επιστροφή των υγειονομικών στην εργασία τους μετά τις συνεχείς αναστολές», όπου επισημαίνεται η ανάγκη να επιστρέψουν άμεσα στις θέσεις εργασίας τους οι υγειονομικοί του ΕΣΥ που με συνεχιζόμενες αναστολές είχαν απομακρυνθεί από τη δουλειά τους, εν καιρώ πανδημίας, επιδεινώνοντας έτσι τα ήδη σοβαρά προβλήματα στις υποστελεχωμένες δομές του και εξουθενώνοντας οικονομικά και ψυχικά τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό. 

Η ανακοίνωση της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ν. Λακωνίας 

Σπάρτη, 08.02.2022 

Ο αγώνας του προσωπικού των Μονάδων Υγείας του ΕΣΥ κατά του κορωναίου έχει αποδειχθεί εξαιρετικά επίπονος και ιδιαίτερα παρατεταμένος. Είναι αυτονόητο ότι σε ένα σύστημα ήδη υποστελεχωμένο, η συνεχιζόμενη απομάκρυνση με τη μορφή αναστολής εργασίας ενός αριθμού εργαζομένων έχει επιδεινώσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές του, και έχει εξουθενώσει οικονομικά και ψυχικά τους συναδέλφους στους οποίους επεβλήθη. 

Η επιστροφή των έμπειρων αυτών εργαζομένων στη θέση τους θα αποτελέσει εξαιρετική ενίσχυση στο ΕΣΥ σε μια κρίσιμη καμπή της μάχης με την πανδημία, κατά την οποία η κατάσταση επιδεινώθηκε έτι περαιτέρω από την απουσία με αναρρωτική άδεια εργαζομένων που νόσησαν. Ως εκ τούτου, ζητούμε από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να αναθεωρήσει την τακτική της, και να επιτρέψει την άμεση επιστροφή των συναδέλφων στην εργασία τους εφαρμόζοντας, βεβαίως, τα μέτρα προστασίας και ελέγχου που θα κριθούν απαραίτητα. 

Εξυπακούεται, βέβαια, ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή καμία σκέψη για απόλυση οποιουδήποτε εργαζομένου στον τομέα της Υγείας, πολύ περισσότερο όταν η απειλή αφορά συναδέλφους που για χρόνια προσέφεραν με αυταπάρνηση τις υπηρεσίες τους. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί