Καινούρια Πόρτα: Ξηλώνεται η πέτρινη επένδυση των Ενετικών Τειχών μετά την κατάρρευση

Επιχείρηση για το ξήλωμα της πέτρινης επένδυσης των Ενετικών Τειχών στη Καινούρια Πόρτα, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης, καθώς το απόγευμα της Τρίτης έπεσαν πέτρες στο σημείο.

Δείτε: Έπεσαν πέτρες από τα Ενετικά Τείχη στην Καινούρια Πόρτα

Στο σημείο βρίσκονται συνεργεία του Δήμου από την Τεχνική Υπηρεσία, την Πολιτική Προστασία, την Πολεοδομία καθώς και άνδρες της τροχαίας, προκειμένου να γίνουν άμεσα όλες οι απαιτούμενες εργασίες αποκόλλησης και να παραδοθεί, το συντομότερο δυνατόν ,στην κυκλοφορία το τμήμα του δρόμου που είναι κλειστό.

Το ευτυχές είναι ότι δεν τραυματίστηκε κάποιος περαστικός, από το περιστατικό χθες βράδυ, γεγονός που οφείλεται σε καθαρή τύχη.

Σύσκεψη στη Λότζια

Σύσκεψη, παρουσία των εμπλεκομένων υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου και του προέδρου του ΤΕΕ/ΤΑΚ Γιώργου Ταβερναράκη συγκάλεσε το πρωί της Τετάρτης 9 Φεβρουαρίου στο γραφείο του στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Παρουσία και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη, εξετάστηκαν οι τρόποι άρσης της επικινδυνότητας του σημείου. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας Γιώργο Καραντινό επισκέφθηκε το σημείο της κατάρρευσης.

Ο Δήμαρχος, παρότι τα Τείχη δεν έχουν παραχωρηθεί στον Δήμο, έδωσε άμεση εντολή για την αποκόλληση όλης της επένδυσης που έχει γίνει στην πρόσοψη της Πύλης Ιησού προκειμένου να μην υπάρξει κίνδυνος νέας κατάρρευσης.

Στο σημείο βρίσκονται από την πρώτη στιγμή συνεργεία του Δήμου από την Τεχνική Υπηρεσία, την Πολιτική Προστασία, την Πολεοδομία καθώς και άνδρες της τροχαίας, προκειμένου να γίνουν άμεσα όλες οι απαιτούμενες εργασίες αποκόλλησης και να παραδοθεί, το συντομότερο δυνατόν ,στην κυκλοφορία το τμήμα του δρόμου που είναι κλειστό.

«Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα»

Ανακοίνωση με αφορμή το περιστατικό εξέδωσε το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου, ζητώντας να γίνουν έλεγχοι στα κτίρια.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα, σήμερα το απόγευμα, στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, όταν αποκολλήθηκε μεγάλο κομμάτι της επένδυσης στα Ενετικά Τείχη στην Καινούργια Πόρτα. 

Διαχρονικά ως Συνδικάτο Οικοδόμων και Ομοσπονδία Οικοδόμων απαιτούμε αντισεισμική θωράκιση. Εδώ και μήνες το νησί μας βρίσκεται στο επίκεντρο των σεισμών. Το ζήτημα της αντισεισμικής θωράκισης αποτελεί προτεραιότητα. 

Είναι εγκληματική η ευθύνη όλων των κυβερνήσεων της παντελούς έλλειψης ολοκληρωμένου σχεδίου αντισεισμικής θωράκισης που θα περιλαμβάνει την κατασκευή, τον έλεγχο, την θωράκιση κτηρίων και υποδομών.

Απαιτούμε να εξασφαλιστεί ο σταθερός έλεγχος όλων των κτηρίων και των υποδομών για την αντισεισμική τους επάρκεια, σύμφωνα με τον αντισεισμικό κανονισμό, με ιδιαίτερη μέριμνα στα σχολικά κτήρια για την ασφαλή επιστροφή των μαθητών χωρίς καμιά έκπτωση στους όρους αντισεισμικής ασφάλειας και προστασίας.

Δείτε φωτογραφίες του Στέφανου Ραπάνη για το imageonline από το σημείο:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί