Έπεσαν πέτρες από τα Ενετικά Τείχη στην Καινούρια Πόρτα

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Τρίτης στο κέντρο του Ηρακλείου, καθώς έπεσαν πέτρες από τα Ενετικά Τείχη στην Καινούρια Πόρτα.

Αστυνομία με συνεργείο του δήμου εσπευσε στο σημείο για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας, ενώ εικάζεται ότι η πτώση συνέβη λόγω της κακοκαιρίας.

Το ευτυχές είναι ότι δεν τραυματίστηκε κάποιος περαστικός.

Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου, ζητώντας να γίνουν έλεγχοι στα κτίρια.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα, σήμερα το απόγευμα, στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, όταν αποκολλήθηκε μεγάλο κομμάτι της επένδυσης στα Ενετικά Τείχη στην Καινούργια Πόρτα. 

Διαχρονικά ως Συνδικάτο Οικοδόμων και Ομοσπονδία Οικοδόμων απαιτούμε αντισεισμική θωράκιση. Εδώ και μήνες το νησί μας βρίσκεται στο επίκεντρο των σεισμών. Το ζήτημα της αντισεισμικής θωράκισης αποτελεί προτεραιότητα. 

Είναι εγκληματική η ευθύνη όλων των κυβερνήσεων της παντελούς έλλειψης ολοκληρωμένου σχεδίου αντισεισμικής θωράκισης που θα περιλαμβάνει την κατασκευή, τον έλεγχο, την θωράκιση κτηρίων και υποδομών.

Απαιτούμε να εξασφαλιστεί ο σταθερός έλεγχος όλων των κτηρίων και των υποδομών για την αντισεισμική τους επάρκεια, σύμφωνα με τον αντισεισμικό κανονισμό, με ιδιαίτερη μέριμνα στα σχολικά κτήρια για την ασφαλή επιστροφή των μαθητών χωρίς καμιά έκπτωση στους όρους αντισεισμικής ασφάλειας και προστασίας.

Δείτε φωτογραφίες του Στέφανου Ραπάνη για το imageonline από το σημείο:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί