Καλάβρυτα: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για τους τρεις ορειβάτες

Κακώσεις σώματος, απολύτως συμβατές με πτώση είναι η αιτία θανάτου των τριών αναρριχητών που έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων. Πρόκειται για τρεις άνδρες ηλικίας από 40 έως 56 ετών, τα ίχνη των οποίων είχαν χαθεί από το Σάββατο στον Χελμό.

Εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους το απόγευμα της Κυριακής.

Η ιατροδικαστής Πατρών, Αγγελική Τσολιά, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εξήγησε ότι «κατά την ιατροδικαστική εξέταση διαπιστώθηκε ότι οι σοροί και των τριών έφεραν κακώσεις στο θώρακα, ενώ διαπιστώθηκαν επίσης διαφορετικές κακώσεις στις τρεις σορούς, όπως στα άνω και τα κάτω άκρα, στη λεκάνη και στο κεφάλι».

Όταν ρωτήθηκε αν οι τρεις αναρριχητές έπεσαν από μεγάλο ύψος, η ιατροδικαστής ανέφερε πως «τις κακώσεις που διαπίστωσα, τις συναντάμε μετά την πτώση από διάφορα ύψη».

Η παρέα των τριών ανδρών από την Πάτρα, ηλικίας 56, 49 και 40 ετών, όλοι τους έμπειροι στη χειμερινή αναρρίχηση και χιονοδρομία ανέβηκαν στο Χελμό το πρωί του Σαββάτου και από τη Στύγα που εθεάθησαν τελευταία φορά θα πήγαιναν προς την περιοχή της «Μαυρολίμνης».

Το Χιονοδρομικό Κέντρο αναζήτησε τους τρεις άντρες, αφού είχαν αφήσει το αυτοκίνητό τους στο πάρκινγκ του Κέντρου, αλλά το κινητό που είχαν δώσει χτυπούσε χωρίς να υπάρχει ανταπόκριση. Στις έρευνες συμμετείχαν πυροσβέστες με την ορειβατική ομάδα έρευνας και διάσωσης της 6ης ΕΜΑΚ, από την Πάτρα, ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα, ομάδα χειριστών εναέριων συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών εθελοντές και δύο ελικόπτερα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί