Ολλανδία: Έκρηξη σε κέντρο όπου διενεργούνται τεστ Covid-19

Έκρηξη σημειώθηκε σήμερα το πρωί κοντά σε κέντρο όπου διενεργούνται τεστ για Covid-19 στην Ολλανδία, χωρίς να προκαλέσει τραυματισμούς, σε μια χώρα όπου η επιβολή της απαγόρευσης κυκλοφορίας προκάλεσε στα τέλη Ιανουαρίου από τις σοβαρότερες ταραχές εδώ και δεκαετίες.

Ο αυτοσχέδιος μηχανισμός εξερράγη στο Μπόβενκαρσπελ στην επαρχία της Βόρειας Ολλανδίας, σύμφωνα με την αστυνομία, προκαλώντας υλικές ζημιές, συμπεριλαμβανομένων σπασμένων παραθύρων.

«Κοντά στο κέντρο διενέργειας τεστ της δημόσιας, τοπικής υπηρεσίας Υγείας στο Μπόβενκαρσπελ, εξερράγη ένας εκρηκτικός μηχανισμός στις 06.55 (τοπική ώρα). Καταστράφηκαν παράθυρα, αλλά δεν υπήρξαν τραυματίες. Η αστυνομία διεξάγει έρευνα. Η περίμετρος έχει αποκλειστεί», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωση.

Επί τόπου αναπτύχθηκαν δυνάμεις εξουδετέρωσης βομβών προκειμένου να δουν εάν υπήρχαν και άλλες εκρηκτικές ύλες, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση NOS.

«Προς το παρόν, δεν αποκλείουμε κανένα ενδεχόμενο και δεν μπορούμε επίσης να πούμε τίποτα για τα κίνητρα, έρευνα είναι σε εξέλιξη», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μένο Χάρτενμπεργκ, εκπρόσωπος της αστυνομίας στην επαρχία της Βόρειας Ολλανδίας, αποκλείοντας, ωστόσο την περίπτωση ατυχήματος. Ο μηχανισμός «είχε τοποθετηθεί εκεί και εξερράγη κοντά στην πρόσοψη του κέντρου διενέργειας τεστ», πρόσθεσε ο ίδιος.

Το περιστατικό συνέβη σε μια περιοχή κοντά στην οποία πυρπολήθηκε ένα κέντρο διενέργειας τεστ τον περασμένο Ιανουάριο, στο χωριό Ουρκ της επαρχίας Φλέβολαντ, όταν τέθηκε σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση της Covid-19.

Μεταξύ των προτεσταντών συντηρητικών στη λεγόμενη περιοχή της «Ζώνης της Βίβλου» στο κεντρικό τμήμα της Ολλανδίας –που περιλαμβάνει την περιοχή του Ουρκ όπου ξέσπασαν οι πρώτες ταραχές στα τέλη Ιανουαρίου– επικρατεί μακρά παράδοση κατά του εμβολιασμού.

Οι ταραχές, που συντάραξαν τη χώρα για πολλές ημέρες, ήταν οι σοβαρότερες εδώ και πολλές δεκαετίες.

Οι συγκρούσεις έφεραν αντιμέτωπες δυνάμεις της αστυνομίας με ομάδες διαδηλωτών στο Άμστερνταμ και σε πολλές άλλες πόλεις, μεταξύ των οποίων το Ρότερνταμ, όπου σημειώθηκαν λεηλασίες. Δεκάδες άνθρωποι συνελήφθησαν.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας, που ισχύει από τις 21.00 έως τις 04.30 τουλάχιστον μέχρι στις 15 Μαρτίου, είναι η πρώτη στην Ολλανδία μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η πανδημία έχει στοιχίσει τη ζωή σε 15.649 ανθρώπους στη χώρα, που έχει λίγο πάνω από 17 εκατ. κατοίκους.

Από την έναρξη της εμβολιαστικής εκστρατείας στις 6 Ιανουαρίου, πάνω από 1,3 εκατ. δόσεις έχουν χορηγηθεί σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί