Παράταση θητείας επικουρικών και υπόσχεση για προκήρυξη 4.000 θέσεων νοσηλευτών

Την παράταση της θητείας των επικουρικών υγειονομικών ακόμη και έως το τέλος του χρόνου προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο οποίος υποσχέθηκε ότι θα βγει και προκήρυξη 4.000 μόνιμων θέσεων νοσηλευτών. Όπως είπε, θα υπάρχει ειδική μοριοδότηση, ώστε να μπορέσουν οι επικουρικοί να διεκδικήσουν μια μόνιμη θέση στο ΕΣΥ.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά», ο υπουργός Υγείας είπε ότι η ένταση της πανδημίας του Ιανουαρίου θα συνεχιστεί και τον Φεβρουάριο, αλλά εντός του μήνα θα έχουμε «σιγά-σιγά» σαφή αποκλιμάκωση.

Όσον αφορά του επικουρικούς, μίλησε για «μεγάλη παράταση της θητείας τους, μέχρι τα τέλη του χρόνου».

Και πρόσθεσε ότι θα βγει η προκήρυξη των 4.000 μονίμων θέσεων για νοσηλευτές με ειδική μοριοδότηση, συμβατή με το Σύνταγμα, προκειμένου «να αποδείξουμε ότι στηρίζουμε αυτούς τους ανθρώπους που βρέθηκαν στο σύστημα Υγείας την περίοδο της πανδημίας. Δηλαδή θα τους δώσουμε τη δυνατότητα να διεκδικήσουν, εκτός από τη θέση του επικουρικού που έχουν, μόνιμη θέση στο ΕΣΥ».

ΝΠΙΔ το Παιδιατρικό της Θεσσαλονίκης

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υγείας επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, που δεν υπερψηφίζει για τη δημιουργία Παιδιατρικού Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη, υπερασπιζόμενος τις συμπράξεις με τους ιδιώτες και υποστηρίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ εκτίθεται με την άρνηση του να δώσει θετική ψήφο», λόγω ιδεοληψιών.

Είπε ότι πρόκειται για δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», ύψους 160 εκατ. ευρώ, το οποίο θα στεγάσει όλες τις παιδιατρικές κλινικές. «Η επιλογή είναι αυτό το νοσοκομείο να είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, αλλά να είναι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, προφανώς χωρίς να πληρώνει κανένας» υποστήριξε.

Και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ενοχλείται από τα στοιχεία που προκύπτουν από τις συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα ο οποίος, όπως είπε, έχει δώσει 207 κλίνες ΜΕΘ και 864 κλίνες Covid συνολικά, εκ των οποίων οι 300 είναι στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τον Θάνο Πλεύρη, περιστατικά χειρουργούνται σε ιδιωτικές κλινικές από γιατρούς του ΕΣΥ, χωρίς να πληρώνει τίποτα ο ασφαλισμένος. «Δεν είναι, λοιπόν, ιδεοληψία όταν αυτό δεν το θέλει η Αριστερά;», είπε.

Ο Θάνος Πλέυρης ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θέλει αυτές τις συμπράξεις και τις ενισχύει, διότι «γνώμονάς μας είναι να παρέχουμε το δημόσιο αγαθό της Υγείας στον πολίτη και δεν μας ενδιαφέρει αν αυτό θα το παράσχουμε είτε από κρατική δομή είτε από ιδιωτική».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί