«Αδειάζουν» την κυβέρνηση οι στρατιωτικοί: «Δεν θέλουμε χειροκρότημα – Θέλουμε τα οφειλόμενα»

Έκθετη η κυβέρνηση Μητσοτάκη για ακόμη μια φορά καθώς με μια σκληρή ανακοίνωση η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.) απευθυνόμενη στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας ασκεί κριτική και διαμαρτύρεται για την εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων σε ενέργεια που ξεφεύγει του σκοπού και του ρόλου τους, αυτή του απεγκλωβισμού πολιτών από το επιτελικό μπάχαλο που επικράτησε στην Αττική οδό.

Μάλιστα, στην ανακοίνωσή της η Π.Ο.Ε.Σ., τονίζει ότι τόσο ο κρατικός μηχανισμός, όσο και ο ιδιωτικός μηχανισμός (στην περίπτωση της Αττικής Οδού) αποδείχτηκε ανεπαρκής και με καυστικό τρόπο ζητά από τους υπευθύνους όχι να χειροκροτήσουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά να τους καταβάλλουν τα οφειλόμενα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ήταν απόγευμα Παρασκευής 21 Ιανουαρίου 2022 όταν, όπως τουλάχιστον διαφημίστηκε σε κάθε μέσο προκειμένου να φτάσει μέχρι και το τελευταίο νοικοκυριό, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη υπό τους Υπουργούς Κλιματικής Κρίσης & Πολτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη και Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο, μετά την οποία ο κ. Στυλιανίδης τόνισε χαρακτηριστικά ότι, όλοι οι φορείς θα βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα νυχθημερόν καθ’ όλη τη διάρκεια εκδήλωσης των φαινομένων και υπογράμμισε ότι το σύνολο του μηχανισμού, σε πλήρη επαγρύπνηση, θα κάνει τα πάντα για να διατηρηθεί η χώρα λειτουργική και τυχόν προβλήματα εξαιτίας της κακοκαιρίας να επιλύονται όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, ενώ παράλληλα επιβεβαιώθηκε η ετοιμότητα όλων των συναρμόδιων φορέων για την άμεση επέμβασή τους σε περίπτωση ανάγκης εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών, σύμφωνα και με το Γενικό Σχέδιο για την Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών και ‘Αμεση/Βραχεία Διαχείριση των Συνεπειών από την Εκδήλωση Χιονοπτώσεων και Παγετού με την κωδική ονομασία «Βορέας».

Τρεις μόλις ημέρες αργότερα, Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022 και τα πάντα στην Αττική παρέλυσαν. Το οδικό στολίδι της, η Αττική Οδός, για τη χρήση της οποίας κάθε ένας και κάθε μία πολίτης αυτής της Χώρας που θέλει να τη διαβεί καταβάλλει ένα ουδόλως ευκαταφρόνητο ποσό σε ιδιωτική εταιρία στην οποία έχει παραχωρηθεί, έμελε να γίνει τόπος πολύωρου εγκλωβισμού χιλιάδων οχημάτων και επιβατών. Μεγάλες οδικές αρτηρίες της Αττικής κατέστησαν απροσπέλαστες και ένα χάος επικρατούσε παντού.

Οι πολίτες ζήτησαν βοήθεια από τις πηγές που σε κάθε δύσκολη στιγμή απευθύνονται και επικαλούνται. Τον Θεό και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, που από νωρίς είχαν τεθεί σε επιφυλακή, τελικώς κλήθηκαν να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά, αφού αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος ότι ο κρατικός αλλά και ο ιδιωτικός μηχανισμός (στην περίπτωση της Αττικής Οδού) που εμπλέκεται πρωτίστως σε τέτοιου είδους καταστάσεις και όφειλε προληπτικά τουλάχιστον να λάβει όλα τα απαραίτητα και αναγκαία μέτρα προς αποφυγή των δυσμενών συνεπειών, τα οποία διαφημίστηκαν κιόλας, αποδείχτηκε ανεπαρκής. Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, συνέδραμαν, με τη λήψη της εντολής, καθόλη τη διάρκεια της νύκτας και συνεχίζουν να συνδράμουν στον απεγκλωβισμό συμπολιτών μας, τόσο επί της Αττικής Οδού, όσο και σε άλλους αυτοκινητόδρομους. Για άλλη μία φορά, η ανεπάρκεια των κρατικών και ιδιωτικών φορέων που έχουν την ευθύνη της προστασίας του πολίτη, ωθεί την Πολιτεία να καταφύγει στην τελευταία, έσχατη και απέλπιδα λύση, αυτή της επέμβασης των Ενόπλων Δυνάμεων!

Αυτές τις στιγμές, που συνάνθρωποί μας κινδυνεύουν, πρωταρχικό μας μέλημα είναι να εκτελέσουμε τις διαταγές των ανωτέρων μας, ώστε να επιστρέψουν, οι εγκλωβισμένοι και δοκιμαζόμενοι συμπολίτες μας, ασφαλείς στα σπίτια τους, ακόμα κι αν αυτή δεν είναι ούτε η αποστολή μας, ούτε ο ρόλος μας.

Θα το πράξουμε, ακόμα κι αν γνωρίζουμε ότι θέτουμε σε κίνδυνο τις ζωές μας.

Θα το πράξουμε κι ας απορούμε για το πού είναι το αρμόδιο και εκπαιδευμένο προς τούτο προσωπικό, πού είναι τα πολυπροβαλόμενα πανάκριβα ειδικά οχήματα που παρήλαυναν μόλις τις τελευταίες ημέρες από τις οθόνες των τηλεοράσεών μας.

Όμως, αξίζει να γνωρίζετε όλες και όλοι εσείς οι υπεύθυνες/οι, όλες και όλοι εσείς οι Ελληνίδες και Έλληνες πολίτες, οι πολίτες της Ευρωπαϊκής οικογένειας, ότιι την ίδια ώρα, στο χιόνι, που κάνουμε πέρα για να περάσετε, είναι θαμμένη η απλήρωτη νυχτερινή εργασία μας, η απλήρωτη υπερωριακή απασχόλησή μας, η μισθολογική αποκατάστασή μας, το ανθυγιεινό του λειτουργήματός μας, η ελπίδα ότι η Πολιτεία είναι μαζί μας.

Κύριε Πρωθυπουργέ. Κύριε Υπουργέ Εθνικής Άμυνας.

Όταν τελειώσουν όλα αυτά, σας παρακαλούμε να μη μας χειροκροτήσετε. Το κάνατε στο παρελθόν. Μην το κάνετε άλλη μία φορά. Σιωπηρά δώστε την εντολή να δοθούν τα οφειλόμενα. Αυτά που εσείς μας οφείλετε. Αυτά που εμείς σας οφείλουμε σας τα δίνουμε απλόχερα. Κάντε το και εσείς. Μπορείτε; Ζητήστε από τους υπεύθυνους ιδιώτες που διαχειρίζονται τουλάχιστον την Αττική Οδό, να πληρώσουν για την τυχόν εγκληματική τους αμέλεια. Να καταβάλλουν αυτά που πρέπει να καταβάλλουν στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που εργάστηκαν για αυτούς.

Μην παίζετε με την υπομονή των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Όλα κάποτε εξαντλούνται.

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “«Αδειάζουν» την κυβέρνηση οι στρατιωτικοί: «Δεν θέλουμε χειροκρότημα – Θέλουμε τα οφειλόμενα»”

  1. Δήμος Σθένης

    Διαμαρτύρονται τα στελέχη των Ε.Δ. για την κλήση τους να ξελασπώσουν μια ιδιωτική εταιρεία στην οποία ξεπούλησαν οι κυβερνήσεις την εκμετάλλευσή της “πιο σύγχρονης και μεγάλης οδού” αλλά και της πιο προσοδοφόρου της Αττικής οδού, την οποία χρυσοπληρώσαμε όλοι οι φορολογούμενοι και την φορτώνουν τώρα κέρδη τόσο το δημόσιο, όσο και οι χρήστες της. Κι ας πούμε πως αυτό είναι …ανεκτό αφού το χαζό κομμάτι του λαού ((δυστυχώς είναι πλειοψηφία) ψήφισε ένα “πολιτικό πρόγραμμα” που τον ληστεύει, το χειροκροτεί και το καταφχαριστιέται! Και βέβαια υποστηρίζω θερμά το δίκιο τους (παρότι δεν τους υπολείπτομαι στο ελάχιστο, αλλά δεν είναι προσωπικό το θέμα) και συμπαρίσταμαι στο δίκαιο των αιτημάτων τους! Ξέρω πως δεν χρειάζονται τη δική μας συμπαράσταση γιατί μόνοι τους τα …καταφέρνουν λόγω (…δικό σας), αλλά μαθαίνουμε τα κατορθώματά τους μέσα από τις διαμαρτυρίες στρατιωτών και κατώτερων στελεχών του στρατεύματος! Το σχόλιό μου έχει να κάνει με το πως, ενώ και οι ίδιοι έχουν τα ίδια αιτήματα, αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα, κατάγονται από τον ίδιο λαό, τι στο διάολο καπνίζουνε και πάντα, μα πάντα βρίσκονται στην αντιλαϊκή πλευρά της ιστορίας;

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί