Η Ρομπέρτα Μετσόλα νέα πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Η Ρομπέρτα Μετσόλα εξελέγη νέα πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Eίναι 43 ετών, από την Μάλτα και ανήκει στην πολιτική ομάδα του ΕΛΚ. Εξελέγη από την πρώτη ψηφοφορία.

Η Μέτσολα είναι μόλις η τρίτη γυναίκα που εκλέγεται στο αξίωμα και διαδέχεται τον Νταβιντ Σασόλι, ο οποίος πέθανε αιφνιδίως την περασμένη εβδομάδα.

Η 43χρονη Μαλτέζα μητέρα τεσσάρων παιδιών είναι υπέρμαχος του κράτους δικαίου και των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+, αλλά είναι λιγότερο προοδευτική όσον αφορά τις αμβλώσεις. Η κυρίως ρωμαιοκαθολική Μάλτα είναι η μόνη χώρα της ΕΕ που δεν επιτρέπει τη διακοπή της εγκυμοσύνης σε καμία περίπτωση.

Τον Ιούνιο, η Μετσόλα ψήφισε κατά μιας έκθεσης που αναγνώριζε τα δικαιώματα σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας ως θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης σε ασφαλείς και νόμιμες αμβλώσεις και αυτό έχει προκαλέσει αντιδράσεις στο Ευρωκοινοβούλιο.

Από τη θέση του Προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, θα χρειαστεί να επιδείξει δεξιότητες πολιτικής συναίνεσης και συνεννόησης, συνεχίζοντας την παράδοση του εκλιπόντος Νταβίντ Σασόλι.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί