Π. Πολάκης: Προσωπική δικαίωση οι διώξεις για το ΚΕΕΛΠΝΟ

Άλλη μια προσωπική δικαίωση χαρακτήρισε ο Παύλος Πολάκης την παραπομπή με δύο τελεσίδικα βουλεύματα σε δίκη, με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, πρώην στελεχών του αμαρτωλούν ΚΕΕΛΠΝΟ για δεκάδες παράνομες προσλήψεις ημετέρων.

Μιλώντας στο Kontra TV και την Αναστασία Γιάμαλη, θύμισε ότι η υπόθεση που αφορά ζημία 1,6 εκατ. ευρώ για το ελληνικό δημόσιο αναδείχθηκε επί της θητείας του στο υπουργείο Υγείας.

«Είναι το ένα εκατοστό του σκανδάλου που φέραμε εμείς στην επιφάνεια και οδηγήσαμε με συντριπτικά στοιχεία στη δικαιοσύνη» σημείωσε, κάνοντας λόγο για τη «γνωστή συμμορία του ΚΕΕΛΠΝΟ».

Με αφορμή την υπόθεση, ο Παύλος Πολάκης απάντησε στις κατηγορίες που δέχθηκε τις τελευταίες ημέρες για τις προτάσεις του σχετικά με τη δικαιοσύνη. «Μία από αυτές τις προτάσεις μου ήταν ότι στις υποθέσεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος θα πρέπει να ενοποιηθεί το στάδιο της προανάκρισης με την κύρια ανάκριση. Τρανταχτό παράδειγμα αυτά τα δύο βουλεύματα διότι γι’ αυτά ο έλεγχος, η προανάκριση δηλαδή, είχε τελειώσει στις αρχές του 2019 και είχαν ασκηθεί οι διώξεις. Από τότε μέχρι σήμερα που έχουμε 2022, κάναμε 3,5 χρόνια να τελειώσει η κύρια ανάκριση» σημείωσε.

«Γι’ αυτό χρεωκόπησε αυτή η χώρα» συνέχισε. «Γιατί όταν για μια τέτοια υπόθεση, που αφορά διασπάθιση αθροιστικά στις δύο περιπτώσεις περίπου 1,6 εκατ. ευρώ, κάνεις 5,5 χρόνια για να φτάσεις στο να ξεκινήσεις να δικάζεται, καταλαβαίνετε τι γίνεται με όλα τα άλλα» επισήμανε τονίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρχει «ορατός χρονικός ορίζοντας της τιμωρίας των τρωκτικών του δημοσίου χρήματος».

Στο πλαίσιο αυτό, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπενθύμισε ότι ο φίλος του Άδωνι Γεωργιάδη Σταμάτης Πουλής, που είναι ένας από τους βασικούς κατηγορούμενους, ήταν υποψήφιος της ΝΔ στις προηγούμενες εκλογές. Κατήγγειλε ακόμη ότι, ενώ μόλις βγήκε η ΝΔ στην κυβέρνηση, με παρέμβαση Γεωργιάδη διορίστηκε πρόεδρος της αναπτυξιακής εταιρείας του δήμου Φυλής και πριν από λίγες μέρες – στις 28 Δεκεμβρίου 2021 – παραιτήθηκε παίρνοντας, όπως είπε ο Παύλος Πολάκης, «ρεγάλο» 37.000 ευρώ για τη βοήθεια που έδωσε στον δήμο Φυλής για την προγραμματική συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής για μελέτες.

Τέλος, ο Παύλος Πολάκης αναφέρθηκε και στην υπόθεση της ταβέρνας, όπου τον κατηγορούν ότι παρενέβη σε έλεγχο για την τήρηση των μέτρων για τον κορωνοϊό. Όπως σημείωσε, δεν είπε ποτέ τη φράση «Ξέρεις ποιος είμαι εγώ;». «Είναι δυνατό να ξεστόμισα αυτή τη φράση; Τι είμαι, κομματάρχης της ΕΡΕ του ’60;» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αυτό που είδα μπροστά μου ήταν μια κατάφωρη αδικία, έναν αστυνομικό να μπαίνει σαν σίφουνας μέσα την ώρα που κατέβασε ένα από τα 7 γκαρσόνια του καταστήματος πίσω στον γκισέ τη μάσκα για να φάει λίγο τυρί, Και μπαίνει μέσα να τον γράψει. Απ’ έξω παραφύλαγε» τόνισε.

«Και πάω και του λέω: Τι κάνεις άνθρωπέ μου εδώ; Είναι δυνατόν; Δεν βλέπεις όλα τα γκαρσόνια, δεν βλέπεις αποστάσεις, δεν βλέπεις πώς είναι όλο το προσωπικό, έχει κάνει γραμμή στο πρόσωπό του και τον γράφεις; Θα του κόψεις το μισό μηνιάτικο γιατί κατέβασε τη μάσκα να φάει ένα κομμάτι τυρί;» περιέγραψε.

Μάλιστα, έκανε λόγο για «στήσιμο» της υπόθεσης. «Μάλλον την είχαν στήσει οι τύποι περιμένοντας να ανάψω κανένα τσιγάρο μέσα και ο επικεφαλής λέει ότι εμποδίζω τον έλεγχο. Ποιον έλεγχο; Αυτό είναι παράνοια, του λέω» συμπλήρωσε. Ξεκαθάρισε δε ότι είπε πως θα πάρει την διοίκηση της ΕΛΑΣ για να πει τι έγινε ακριβώς και να μην ισχύσει το πρόστιμο, όχι ότι θα τον μεταθέσει. «Αυτά τα έκαναν οι πολιτικοί ιδεολογικοί τους πρόγονοι, όχι εμείς» κατέληξε με νόημα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί