Νέα Μέτρα: Διασκέδαση μέχρι τα μεσάνυχτα – Επεκτείνεται η χρήση διπλής μάσκας

Οι ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας Θανάση Πλεύρη για τα νέα μέτρα που θα εφαρμοστούν ενόψει της επέλασης της μετάλλαξης Όμικρον – Τι εισηγήθηκε η Επιτροπή

Μέτρα για να ανακόψουν τη μετάλλαξη Όμικρον προτείνουν τα μέλη της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, τα οποία ανακοινώνονται από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη. Το πιο πιθανό θα είναι οι αλλαγές να ισχύουν από τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου.

Η τηλεδιάσκεψη της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων ολοκληρώθηκε με έντονο προβληματισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες προτάθηκαν τα παρακάτω:

-Τα καταστήματα θα κλείνουν τα μεσάνυχτα και σε αυτά θα έχουν πρόσβαση μόνο εμβολιασμένοι. Επίσης δεν θα επιτρέπονται οι όρθιοι και σε κάθε τραπέζι θα επιτρέπονται έως 6 άτομα.

-Στα γήπεδα η πληρότητα μόνο εμβολιασμένων θεατών θα αλλάξει με το ποσοστό να μην έχει ακόμη ξεκαθαριστεί. Οι πρώτες πληροφορίες ωστόσο κάνουν λόγο για το 10% της χωρητικότητας τους.

-Θα είναι υποχρεωτική η διπλή μάσκα ή η μάσκα υψηλής προστασίας σε εργαζόμενους εστίασης και στα νοσοκομεία.

-Τα επισκεπτήρια στα νοσοκομεία θα περιοριστούν στο ελάχιστο και η τηλεργασία θα εφαρμοστεί στο μάξιμουμ.

-Στα σχολεία ακυρώνονται όλες οι σχολικές εκδρομές ενώ θα γίνει νέα συζήτηση για τον τρόπο λειτουργίας από την επόμενη εβδομάδα.

«Σε ό,τι αφορά τη λήψη νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας θα πρέπει να περιμένουμε σήμερα τη συνεδρίαση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων και την εισήγηση της. Βασικός σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι τα όποια μέτρα να παρθούν μετά την Πρωτοχρονιά και πιθανότατα αυτό θα συμβεί, αλλά αν χρειαστεί θα ληφθούν και νωρίτερα», τόνισε νωρίτερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΑΝΤ1.

Βασικό γνώμονα για τη λήψη μέτρων αποτελεί η κατάσταση στο σύστημα υγείας με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται τη δεδομένη χρονική στιγμή στην Αττική, όπου η πληρότητα στις κλίνες απλής νοσηλείας φτάνει το 53% ενώ το ισοζύγιο στις εισαγωγές και τα εξιτήρια από τα νοσοκομεία παραμένει θετικό.

Αναφορικά με τα κρούσματα των τελευταίων ημερών το 50% ανήκει σε νέους 18-39 ετών και μόλις το 6% σε πολίτες άνω των 60 ετών που έχουν και μεγαλύτερες πιθανότητες για βαριά νόσηση. Βάσει αυτού ο Θάνος Πλεύρης απηύθυνε έκκληση στους νέους να είναι προσεκτικοί ενόψει εορτών ενώ υπογράμμισε τη μεγάλη δυναμική της μετάλλαξης Όμικρον σημειώνοντας πως μπορεί να κυριαρχήσει στη χώρα μας τις επόμενες 15 ημέρες.

Στην παρούσα φάση δεν υπάρχει καμιά σκέψη και καμία συζήτηση για να αλλάξει κάτι σε ό,τι αφορά τον προγραμματισμό για τα σχολεία, επεσήμανε.

Για τα μέτρα που πρόκειται να ληφθούν μετά την Πρωτοχρονιά, αν και δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί, εξήγησε πως θα κινηθούν σε τρεις πυλώνες. Αναφορικά με τη διασκέδαση εξήγησε πως το πρόβλημα δεν αφορά την εστίαση, αλλά τη νυχτερινή ζωή. Έτσι, πιθανά μέτρα θα έχουν σχέση με ωράριο, τη μουσική καθώς και τους όρθιους ή καθήμενους.

Αναφέρθηκε εκ νέου στην περίπτωση των γηπέδων, όπου τόνισε πως οι φίλαθλοι φαίνεται να μην πειθαρχούν στα μέτρα ενώ ο τρίτος πυλώνας αφορά την τηλεργασία σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί