20.000 άκλαυτοι νεκροί

Του Στάθη Σχινά

Έδειξε χθες και πάλι τα δόντια του ο κορωνοϊός. 130 νεκροί σε μια ημέρα. Και ημείς οι του Τύπου περισσότερο -σχεδόν αποκλειστικά- μόνον δύο «γνωρίζαμε» από αυτούς: τη Ροζίτα Σιώκου και τον Γιώργο Τράγκα. Δεν είναι όμως «αυτοί» το θέμα μας. Ο καθείς και τα έργα του. Ας αναπαυθούν εν ειρήνη.

Και για τους υπολοίπους; Τους σχεδόν 20.000 μέχρι στιγμής νεκρούς της πανδημίας;

Ούτε καν μια μεσίστια σημαία, ούτε καν κάποιες -έστω- μέρες εθνικού πένθους… ούτε καν από πρωθυπουργό και υπουργούς μια «δήλωση συντριβής» -έστω για τα ΜΜΕ- για τα όσα φριχτά συμβαίνουν σε χιλιάδες οικογένειες. Κυβέρνηση και δήμαρχοι περισσότερο νοιάζονται «διά τον λαμπρόν στολισμόν της πόλεως» παρά για τον εμβολιασμό (με ελαχιστότατες τιμητικές εξαιρέσεις). Εξάλλου μόνον οι ζωντανοί ψηφίζουν… Σημασία έχει το πλήθος να γιορτάσει, να καταναλώσει, να ξεσκάσει, βρε αδερφέ!

Θα μου πείτε, εδώ κόβουν 800 εκατομμύρια στον νέο προϋπολογισμό για την Υγεία. Έφεραν μόνο 3.000 μονοκλωνικά όταν πριν από μερικούς μήνες στελέχη της κυβερνώσας παράταξης δήλωναν από τηλοψίας ότι ο Πολάκης προτείνει φάρμακα που είναι για αγελάδες. Και δεν βγήκαν να ζητήσουν μια έντιμη δημόσια συγγνώμη. Ποιος έχασε εξάλλου την ντροπή για να την βρουν;

Βεβαίως, αντί για τα μονοκλωνικ,ά «ανακάλυψαν» στην Ελλάδα τη μεγάλη πατέντα των «ράντσων εντατικής και διασωλήνωσης». Δεν καταλαβαίνουν Χριστό κι ας έρχονται Χριστούγεννα!

Δεν γνωρίζω αν έχετε μεγάλη όρεξη για γιορτές και πάρτι σε αυτό το σκηνικό του επελαύνοντος θανάτου.

Γνωρίζω όμως ότι η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί… Χρειάζεται εντελώς άλλη διαχείριση της πανδημίας και των εμβολιασμών. Με γενναία χρηματοδότηση για ΜΕΘ, γιατρούς, υγειονομικούς, συνεργεία εμβολιασμού. Όχι τριακόσια, κύριε κυβερνητικέ εκπρόσωπε. Αλλά χιλιάδες… Τώρα!

πηγή: Αυγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί