Η «χαλαρή» σύσκεψη της ΝΔ σε πολυτελές ξενοδοχείο στο Καβούρι το 2019, όταν ήδη χρωστούσε πάνω από 280 εκατ. ευρώ

Είναι οι ίδιοι που ξεσηκώνονται επειδή ο Στέφανος Κασσελάκης καλεί τους 36 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με δικά του έξοδα στις Σπέτσες για συνάντηση εργασίας, με το κόμμα μάλιστα να μην έχει οφειλές

Βρισκόμαστε στο Σωτήριον Έτος της Νέας Δημοκρατίας, το 2019. Το κόμμα της ΝΔ βρίσκεται στην εξουσία ενώ έχει ήδη χρέη περί τα 280 εκατομμύρια ευρώ αλλά ο πρόεδρος και πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πτοείται. Θέλει μια χαλαρή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας.

Τότε το Πρώτο Θέμα, πάντα συντηρητικό και υποστηρικτικό έγραφε:

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει συγκαλέσει σήμερα την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ σε μία διαφορετική συνεδρίαση.

Η συνεδρίαση της ΚΟ θα είναι «άτυπη» και θα γίνει σε χαλαρό κλίμα, όχι στη Βουλή αλλά σε ξενοδοχείο στο Καβούρι. Στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η σύσφιξη των σχέσεων της κυβέρνησης με τους βουλευτές, προκειμένου να μην αισθάνονται οι τελευταίοι μακριά από τις αποφάσεις που λαμβάνονται στο Μέγαρο Μαξίμου. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αναμένεται να συζητηθούν όλα τα θέματα της επικαιρότητας, ενώ το προσφυγικό και η προανακριτική για τη Novartis θα είναι ψηλά στην ατζέντα.»

Κανείς βέβαια δεν αναρωτήθηκε πως ένα κόμμα που χρωστάει τέτοιο τεράστιο ποσό σκοπεύει να αυξήσει τα έξοδά του και αντί να προτιμήσει τις δημόσιες δομές, ή την Αίθουσα της Γερουσίας ή και τα ίδια τα γραφεία του κόμματος επιλέγει ένα πολυτελές Ξενοδοχείο κοντά στην πρωτεύουσα και συγκεκριμένα το πολυτελές και παραθαλάσσιο ξενοδοχείο «Divani Caravel» στο Καβούρι. Θα «προβληματιστούν» επικοινωνιακά μετά από τέσσερα χρόνια όταν ένα άλλο κόμμα -ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ– που δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ θα κάνει μια συνεδρίαση στις Σπέτσες μετά από πρόσκληση του προέδρου ο οποίος καλύπτει και τα έξοδα.

Κανείς δεν προβληματίστηκε τότε ποιος πληρώνει… Αλλά ο λογαριασμός ήρθε στο τέλος χωρίς να απασχολεί κανέναν. Μέσα σε ένα χρόνο και παρά την κρατική χρηματοδότηση, όπως διαβάζουμε. Τα χρέη της Νέας Δημοκρατίας αυξήθηκαν κατά 29,8 εκατομμύρια ευρώ συνεχίζοντας την φρενήρη ετήσια αύξηση. Μέσα σε ένα χρόνο έφτασαν τα 309,7. Και να σκεφτεί κανείς πως δέκα χρόνια πριν, το 2010 η Νέα Δημοκρατία χρωστούσε 127,8 εκατομμύρια. Ως το 2023 θα εκτιναχθούν στα περί τα 435 εκατομμύρια αλλά κανείς δεν θα προβληματιστεί…

Και όμως είναι το ίδιο κόμμα και τα ίδια μέσα που βγαίνουν στα κάγκελα όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης καλεί τους 36 βουλευτές του με δικά του έξοδα στις Σπέτσες για συνάντηση εργασίας, με συγκεκριμένα αιτήματα για την επόμενη ημέρα.

Και να σκεφτεί κανείς πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χρωστά. Και αν τώρα βρίσκεται σε δύσκολη θέση είναι λόγω της μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης.

Κανείς τότε δεν αναρωτήθηκε όταν χρωστούσαν 300 εκατομμύρια και σπαταλούσαν τα χρήματα. Δεν αναρωτήθηκαν αν και ποιος πλήρωνε…

Άλλα μέτρα και άλλα σταθμά αλλά στην περίπτωση της Νέας Δημοκρατίας τα χρέη τα πληρώνουμε εμείς, οι πολίτες…

Κανείς όμως δεν άνοιξε το στόμα του και όλα ήταν καλά…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί