Ενώπιον των ευθυνών του το υπουργείο Υγείας για την υποβάθμιση του Βενιζελείου εν μέσω πανδημίας

Σήμερα η συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης του Νίκου Ηγουμενίδη για το νοσοκομείο- Απαντά ο Θ. Πλεύρης

Τη Δευτέρα το πρωί στις 10:00 θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκου Ηγουμενίδη για το Βενιζέλειο Νοσοκομείο και την υποβάθμιση νευραλγικών λειτουργιών σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας.

Στη Βουλή θα απαντήσει ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, και συγκεκριμένα θα κληθεί να απαντήσει στα 2 ερωτήματα του Νίκου Ηγουμενίδη:

Πρώτον, σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει για την πλήρη στελέχωση του ΤΕΠ στο Βενιζέλειο, αλλά και για την πλήρη και αξιοκρατική αναβάθμιση και στελέχωση του ΤΕΠ Covid και της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου.

Και, δεύτερον, στο ερώτημα για ποιο λόγο αγνοούνται επιδεικτικά τόσο οι θέσεις του επιστημονικού συμβουλίου για τις συνθήκες λειτουργίας της κλινικής και του ΤΕΠ Covid, όσο και η από 17-9-2021 έγγραφη επιστολή 63 ιατρών για τη μεροληπτική υπονόμευση της εργασίας τους.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης επισημαίνει στην παρέμβαση του τη συστηματική απομείωση του προσωπικού στο ΤΕΠ του νοσοκομείου: «Ενώ τον Μάιο του 2019 ήταν από τα πρώτα ΤΕΠ στην Ελλάδα με πλήρη στελέχωση υπερκαλύπτοντας και τις 10 οργανικές θέσεις, σήμερα  βρίσκεται να λειτουργεί με το μισό προσωπικό», αναφέρει χαρακτηριστικά. Ο βουλευτής επίσης ασκεί έντονη κριτική και στο θέμα των τοποθετήσεων προσωπικού: «Χαρακτηριστικά παραδείγματα η Νοσηλευτική Υπηρεσία και η κάλυψη θέσεων διοικητικής ευθύνης, όπου η αξιολόγηση δεν στηρίζεται στα επαγγελματικά προσόντα. Ενδεικτικά, στο ∆ηµόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (∆.Ι.Ε.Κ.), η απόφαση να καλυφθούν οι κενές οργανικές θέσεις επί 1,5 έτος επιδεικτικά αγνοείται», επισημαίνει ο βουλευτής Ηρακλείου και προσθέτει: «Στο ίδιο διάστημα, στην εξέλιξη του προσωπικού, η αξιοκρατία έχει δώσει τη θέση της στην «αποκατάσταση» των «παιδιών της παρούσας κατάστασης».

Η συζήτηση θα μεταδοθεί ζωντανά από το Κανάλι της Βουλής στις 10:00.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί