Νέο “άδειασμα” Λέκκα στην κυβέρνηση: Η κακοκαιρία “Μπάλλος” δεν ήταν ακραίο φαινόμενο όπως στη Μάνδρα (βίντεο)

Σε διάψευση του αφηγήματος της κυβέρνησης Μητσοτάκη προχώρησε το βράδυ της Παρασκευής κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμης Λέκκας.

“H κακοκαιρία «Μπάλλος» που έπληξε την Αττική όχι μόνο δεν ήταν ακραίο φαινόμενο αλλά η βροχόπτωση που σημειώθηκε ήταν στα όρια σχεδιασμού των έργων” δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λέκκας, παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από το κυβερνητικό αφήγημα περί πρωτοφανούς κακοκαιρίας.

Ο Ευθύμης Λέκκας για δεύτερη φορά μέσα στην εβδομάδα εξέθεσε τον κυβερνητικό σχεδιασμό, καθώς είχε χαρακτηρίσει λάθος τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα για την προστασία των πυρόπληκτων κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας.

Ο Ε. Λέκκας αδειάζει την κυβέρνηση για τη Β. Εύβοια – Δεν έγινε καμιά παρέμβαση στα καμένα (βίντεο)

«Η βροχόπτωση ήταν στα όρια σχεδιασμού των έργων. Είχαμε μία πολύ ισχυρή βροχόπτωση, τεράστια ύψη βροχής που προσέγγιζαν τα 150 χιλιοστά σε ορισμένες περιοχές του Λεκανοπεδίου αλλά δεν ήταν ακραίο φαινόμενο, δεν είχαμε ύψη βροχής της τάξης των 200 – 300 χιλιοστών που είχαμε πριν 3 χρόνια στη Μάνδρα» δήλωσε ο Ευθύμης Λέκκας μιλώντας στον Ant1.

Ο καθηγητής συμπλήρωσε ότι αν αυτά τα ύψη έπεφταν στην Αττική θα είχαμε δυστυχώς πολλαπλάσιες επιπτώσεις. Παράλληλα σημείωσε ότι το Λεκανοπέδιο, η λεκάνη απορροής του Κηφισού ποταμού, και όχι όλη η Αττική, δέχτηκε συνολικά 30 εκατομμύρια τόνους νερού.

Τέλος, ο Ευθύμης Λέκκας ανέφερε ότι «σε γενικές γραμμές ανταποκριθήκαμε επαρκώς στην όλη διαδικασία παρά τα μικρά προβλήματα που υπήρξαν».

Δείτε το βίντεο:

Με πληροφορίες από ANT1 και thefaq.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί